Skip to main content

Hurtigrutenkryssning 8 dagar

Norge är ett kungadöme med berg, hav och hisnande vackra landskap. Följ med oss på ett genuint norskt äventyr där vi får ta del av det spektakulära kustlandskapet ombord på ett av Hurtigrutenfartygen. ”Världens vackraste sjöresa” har den kallats och det är svårt att ha några invändningar! Miljontals människor har fascinerats och förtrollats av skådespelet. Varmt välkommen med på en oförglömlig resa!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Hurtigrutenkryssning8dgr2023.pdf
Särskilda resevillkor: /upload/pdf/ResevillkorHurtigrutenkryssning8dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
05.50   Nyköping Brukslagarvägen
06:40   Norrköping Resecentrum C3-C6
07:00   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:35   Linköping Fjärrbussterminal
08:00   Mjölby McDonald´s
 

Flygtider:
SK4478 Oslo-Kirkenes 17:55-20:00
 

Bagagevikt:
1 x incheckat bagage max 23kg pp
1 x handbagage max 8kg pp (55x40x23)
 

Hyttillägg:
2-bäddshytt utsides begränsad sikt: 2 630:- pp
2-bäddshytt utsides med utsikt: 4 520:- pp
2-bäddshytt utsides superior: 5 990:- pp
(för mer information om hytterna, vänligen läs under fliken "hotell" MS Kong Harald)
 

Utflykt mot tillägg:
- Örnsafari med båt: 1 770:- pp
 

Information om resvägen samt övriga tillvalsutflykter: *
https://www.hurtigrutenresan.se/destinationer/norge/klassisk-resa-soderut-kirkenes-bergen/
Alla utflykter utöver Örnsafari med båt är på förfrågan till kontoret: 011-590 70 alt. info@kanalbuss.se

 

Valuta: Norska Kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Kirkenes

  När vi satt oss till rätta i vår fina buss tar vi sikte mot Norge. Väl över norska gränsen är det inte långt kvar till Oslo Flygplats. Vi checkar in på vårt flyg och tar oss nu till Kirkenes där vår anslutningsbuss väntar på att ta oss till vårt centralt belägna hotell, Scandic Kirkenes. Gemensam middag serveras på hotellet innan vi lägger huvudet på kudden och drömmer förväntansfullt om morgondagens äventyr.

 • Dag 2-6. Hurtigruten

  Vi inleder dagen med frukost på hotellet för att sedan ge oss ut på en guidad rundtur med buss i Kirkenes. Vi får bland annat höra om stadens historia, det vardagliga livet, klimatet och förhållandet till Ryssland. Vi besöker utkikspunkter för fotografering, ryska gränsen och Gruvstaden under denna rundtur.

  Efter detta har det blivit dags för resans höjdpunkt – ombordstigning på ett av Hurtigrutens fartyg! Turen startar i Kirkenes och går söderut till vackra Bergen. Under resans väg upplever vi inte mindre än 34 hamnar och hinner utforska allt från fjordar, vildmark och vikingahistoria med den praktfulla naturen som kuliss.

  Några av resans mest storslagna naturupplevelser är när vi seglar genom ögrupperna Lofoten och Vesterålen. Lofoten är känd över hela världen för sin vackra natur med branta fjäll, vilda natur och små pittoreska fiskelägen. Detta är för många resans absoluta höjdpunkt!

  För den som önskar kan man även boka till en spännande utflykt (vänligen observera att denna ligger utanför resans grundpris):

  Örnsafari med båt (dag 4)
  Det här är en utflykt som ingen fågelskådare vill missa! Med båt tar vi oss till Trollfjorden för en chans att se havsörnar och måsar på nära håll medan de dyker efter fisk. Har vi riktig tur kan vi även få möjlighet att se valar, tumlare, brugder och sälar.
  Pris: 1 770:- pp

 • Dag 7. Bergen - Geilo

  Efter härliga dagar till sjöss lägger vi under eftermiddagen till i Bergen – fjordarnas hjärta. Här möter vår buss upp oss för transport till den charmiga fjällbyn Geilo. Vi checkar in på mysiga och traditionsrika Geilo Hotel och blir serverade resans sista gemensamma middag.

 • Dag 8. Geilo - Hemorten

  Vi intar en stärkande frukost innan vi intar våra platser i bussen för att styra hemåt igen. Vi gör stopp på lämpligt ställe under vägen för möjlighet till något att äta. Åter i våra respektive hemorter tackar vi varandra för den här gången!

Resekalender
24/2Moulin Rouge musikalfrån 1 895:-
1/3Puttgarden Bordershopfrån 940:-
8/3Antikmässanfrån 490:-
8/3Puttgarden Bordershopfrån 940:-
9/3Allt för sjönfrån 490:-