Skip to main content

Polen runt 8 dagar

Under denna rundresa upplever vi både det nya och gamla Polen! Vårt grannland i söder är rikt på kultur och historia och välkomnar besökare från hela världen till att njuta av ljuvliga städer med vackra sevärdheter, prisvärd shopping, god mat och dryck samt ett pulserande uteliv. Vi kommer besöka den historiska huvudstaden Warszawa, sagolika Krakow, medeltida Torun samt Gdansk och Sopot längs den gyllene kustlinjen. 
 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Polenrunt8dgr2024.pdf


Avgångstider:
12:55   Oxelösund Järnvägsstation              
13:10   Nyköping Brukslagarvägen 
12:35   Mjölby McDonald’s
13:00   Linköping Fjärrbussterminal                                
13:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
14:00   Norrköping Resecentrum C3-C6 
 

Uppgradering av hytt (i resans pris ingår del i 2-bäddshytt insides):
2-bäddshytt utsides: 120:- pp


Valuta: Zloty (PLN)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Karlskrona

  Vi lämnar våra hemorter och kör utmed den svenska östkusten. På vägen till Karlskrona stannar vi för rast på lämpligt ställe. Det är ett vackert stycke Sverige vi passerar innan vi kommer till den stolta örlogsstaden för ombordstigning på Stena Lines fartyg mot Gdynia. Ombord äter vi en gemensam middag och har sedan resten av kvällen fri till att spendera som vi själva önskar innan det är kojdags.

 • Dag 2. Gdynia - Warszawa

  En stadig sjöfrukost innan det är dags att ta plats i bussen för att styra mot Warszawa. På vår väg gör vi ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till lunch. När vi når den polska huvudstaden blir vi omhändertagna av en lokalguide som tar oss ut på en intressant rundtur genom denna spännande stad som står symbol för det moderna Polen. Vi avslutar dagen med middag på vårt fyrstjärniga hotell Novotel Warszawa Centrum beläget i stadens hjärta.

 • Dag 3. Warszawa - Krakow

  Frukost på hotellet. Vi fortsätter vår färd söderut genom den polska landsbygden. Om Warszawa är den politiska och officiella huvudstaden så är Krakow landets hjärta och själ. Vi anländer till denna sagolikt vackra stad och har sedan dagen fri för egna strövtåg. Här finns något för alla att upptäcka – historia i överflöd, spännande sevärdheter, prisvärd shopping och härliga matupplevelser på mysiga uteserveringar! Vårt hotell är perfekt beläget i hjärtat av Krakow, endast 500 meter från Stora torget i Gamla stan. Här samlas vi under kvällen för gemensam middag.

 • Dag 4. Krakow

  Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide under några timmar för att fördjupa och lära oss mer om denna fantastiska stad. Krakow var Polens huvudstad fram till år 1596 då Warszawa övertog rollen. Staden är en av de få som klarade sig bra under andra världskriget och Gamla stan är en historisk sevärdhet samt centrum för där allting händer. Efter avslutad rundvandring har vi resten av dagen till att utforska denna vackra och ljuvliga stad på egen hand.

 • Dag 5. Auschwitz och Birkenau

  Efter frukost åker vi mot Auschwitz. Väl framme möter vi upp en guide som tar oss runt Auschwitz och grannlägret Birkenau. Dessa koncentrationsläger ger oss hemska och obarmhärtiga, men ändå viktiga, påminnelser om förintelsen. Auschwitz är idag ett statligt museum och vid ingången finns fortfarande skylten ”arbeit macht frei” kvar. Byggnaderna är näst intill helt bevarade och i vissa rum finns det bland annat rester av människors kläder som bevis åt eftervärlden. Detta blir ett svårt men viktigt besök för oss att göra…

 • Dag 6. Krakow - Torun

  Efter intagen frukost tar vi farväl av Krakow. Färden går norrut till ”den röda staden” Torun som ligger idylliskt vid den mäktiga floden Wisla. Det nästan fyrkantiga Gamla torget har i flera århundraden varit den viktigaste punkten på kartan över staden. Där sålde man varor, organiserade tornerspel och parader samt avkunnade domar m.m. På kvällen ger vi oss ut på en härlig båttur på Wisla och avslutar sedan med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 7. Torun – Gdansk och Sopot - Gdynia

  Vi följer Wisla sista sträckan upp mot Östersjön och når den gamla Hansastaden Gdansk, också kallad frihetens stad! Vi börjar med tid för lunch på egen hand för att sedan möta upp en lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur där även ett besök i Sopot är inkluderat. Här i hjärtat av den polska rivieran har vi lite fri tid innan det är dags att inta våra platser i bussen för att styra mot Gdynia och färjan som skall ta oss tillbaka till Sverige. Resans sista gemensamma middag serveras ombord.

 • Dag 8. Karlskrona - Hemorten

  Land i sikte! Efter frukost kliver vi av färjan och sätter oss till rätta ombord på vår fina buss för sista etappen mot respektive hemort. Många trevliga minnen och upplevelser rikare tackar vi varandra för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

20/8Logi Polen runt 8 dagar
Garanterad avgång!
810 795:-Boka

Hotell

Logi Polen runt 8 dagar
Logi Polen runt 8 dagar
Novotel Warszawa Centrum - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget i hjärtat av staden - Modern design https://www.all.accor.com Hotel Wyspiaski - 3-stjärnigt hotell - Beläget endast 500 meter från Sto...