Skip to main content

Förtrollande Gardasjön 10 dagar

Gardasjöns förtrollade värld bjuder på en hisnande skönhet med sitt gnistrande blå vattnet som omfamnar väldoftande trattorior med delikatesser såsom färsk pasta och lokala viner. Här möts vi av ett milt medelhavsklimat tack vare dess placering vid Alpernas fäste mellan Venedig och Milano. Den södra delen av sjön är frodig med mängder av frukt, oliver och vinodlingar medan den norra delen är mer dramatisk och bergig. Vi kan höra historiens vingslag när vi strosar genom de smala gränderna i de små, pittoreska byarna som omger sjön.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/FortrollandeGardasjon10dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:05   Mjölby McDonald’s
07:35  Ödeshög Östgötaporten                            
08:15   Jönköping M2 (Eurostop) 
 

Valuta: Euro (€) 
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Bad Oldesloe

  Vi åker söderut och längs vägen genom Småland stannar vi på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi färjar över till Helsingör. På snabba vägar tar vi oss genom Danmark till Rödby där nästa färja väntar på att få ta oss till Puttgarden i Tyskland. Nu åker vi den sista biten till vårt hotell i Bad Oldesloe för incheckning och gemensam middag.

 • Dag 2. Bad Oldesloe - Ulm

  Efter frukost rullar vi vidare genom Tyskland och skymtar städer som Hamburg, Hannover, Göttingen, Kassel och Würzburg under färden. Nu ändrar sig landskapet med fler höjder och vacker natur. Efter ytterligare några mil i Tyskland når vi staden Ulm och vårt hotell som ligger vackert beläget vid floden Donau. Vi checkar in och blir serverade middag i hotellets restaurang.

 • Dag 3. Ulm - Brenzone sul Garda

  Idag går färden mot Gardasjön! Men innan dess upplever vi de mäktiga Alperna i södra Tyskland och passerar gränsen till Österrike. Via Brennerpasset når vi Italien och utsikten tar andan ur oss. Höga berg och djupa dalar där vägen kantas av frukt- och vinodlingar med Dolomiterna som kuliss. Borgar och slott dyker upp på höjderna och framåt kvällen når vi Brenzone sul Garda för incheckning på Hotel Caribe som vi skall bo i fem nätter med middag varje kväll. Brenzone sul Garda har ett underbart läge vid Gardasjön och vid foten av berget Monte Baldo.

 • Dag 4-7. Brenzone sul Garda

  Nu har vi fyra dagar till att njuta av omgivningarna och fylla med intressanta och spännande utflykter som sätter guldkant på vår vistelse! Några mil söder om Brenzone sul Garda finner vi den lilla orten Bardolino varifrån flera av utflykterna utgår:

  Museo Dell'olio D'oliva
  Museet invigdes år 1988 och var det första museet i Italien som ägnades åt olivoljans historia. Grundaren Umberto Turri har lyckats kombinera sina passioner genom att kombinera produktion med en historisk samling. Idag rymmer museet 450st historiska föremål som alla är kopplade till olivtraditionen. Givetvis blir det provsmakning av både olivolja och balsamvinäger men även lokalt producerat vin, detta serveras med bröd och oliver som tilltugg.

  Båttur på Gardasjön
  Självfallet skall vi få möjligheten att uppleva dessa gudomligt vackra omgivningar även till sjöss! Vi tar oss med vår buss till Riva del Garda som är huvudort i den norra delen av sjön och där kalkstensbergen störtar lodrätt ner i vattnet. Här möts vi av kullerstensklädda gränder med husfasader i tjusiga pastellfärger och en mysig stadskärna med underbar stämning. Vi flanerar på den kända strandpromenaden innan det är dags att stiga ombord på båten till Limone sul Garda. Denna pittoreska sjöstad är känd för sin vackra arkitektur, citronodlingar och sagolika utsikt över sjön. Vi får tid till att på egen hand strosa runt i de charmiga kvarteren – passa på att prova de lokala insjöfiskarna grillade med citron till lunch, strosa runt bland blomdoftande husfasader och njut av gästfriheten som råder här. Vi hinner även med ett besök i Malcesine där allt är så italienskt man kan tänka sig, vilket perfekt avslut på en underbar utflyktsdag!

  Verona
  Med lokalguide gör vi en stadsvandring där ett av historiens största kärleksdrama utspelat sig – Romeos och Julias Verona! Här finns mycket att beskåda såsom torgen Piazza Brá med den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerade byggnader från olika epoker. Ett besök vid Julias balkong är förstås obligatoriskt.

  Azienda Agricola Cà Bottura
  På den trivsamma vingården Azienda Agricola Cà Bottura hör vi berättelsen om en familj med kärlek och respekt för ett land fyllt av dyrbara frukter. En passion som Maurizio Andreoli ärvde från sin far Romano. Vi går en promenad bland odlingen och får även en inblick i produktionen för att sedan avsluta med en trevlig vinprovning där lite snacks ingår som tillbehör.

 • Dag 8. Brenzone sul Garda - Nürnberg

  Nu har det blivit dags att checka ut från vårt hotell och att tacka Brenzone sul Garda och underbara Gardasjön för denna gång. Vi styr norrut och via Brennerpasset är vi åter i Österrike. Vi passerar Innsbruck och har fortfarande lite av Alplandskapet kvar att beskåda genom bussfönstret innan vi passerar gränsen till Tyskland. Färden går genom ölets delstat Bayern med sina stora humleodlingar till Nürnberg och vårt hotell. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 9. Nürnberg - Rostock

  Vi äter frukost och sätter oss till rätta i bussen för att fortsätta vår resa norrut. Flera tyska städer passeras innan vi når den gamla Hansastaden Rostock med stora delar av stadsmuren bevarad. Sista natten på resan blir på InterCityHotel där vi även intar vår middag.

 • Dag 10. Rostock - Hemorten

  Efter frukost beger vi oss till färjan som tar oss över till Gedser. Susar på snabba vägar genom Danmark och tar färjan från Helsingör tillbaka till Sverige. Efter ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta når vi slutligen våra hemorter. Tack för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

7/9Logi Förtrollande Gardasjön 10 dagarMer än 815 420:-Boka

Hotell

Logi Förtrollande Gardasjön 10 dagar
Logi Förtrollande Gardasjön 10 dagar
Good Morning + Bad Oldesloe - 3-stjärnigt hotell - Terrass https://ligula.se/goodmorninghotels/bad-oldesloe/ Maritim Hotel Ulm - Beläget vid Donau med fin utsikt över floden - Fiskedistriktet med sin...
Resekalender
24/2Moulin Rouge musikalfrån 1 895:-