Skip to main content

Burg 3 dagar

Fehmarn – Tysklands tredje största ö med över 2200 soltimmar om året var en gång i tiden piraternas ö där ingen förbipasserande skonades… Idag är det inte lika farligt att åka hit utan tvärtom, ett sant nöje för både den bad- som shoppingsugne. Runtom finns ett stort antal fina stränder och mitt på ön ligger den lilla medeltida orten Burg, en inbjudande shoppingstad med mysiga restauranger och barer. Här bor vi centralt och bra på välkända Wisser’s Hotel.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Burg3dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:00   Mjölby McDonald´s
07:25   Ödeshög Östgötaporten
08:05   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Gränshandelsbutik:
https://se.nielsen.discount/
 

Shoppingvikt: 100kg pp
 

Viktlista shoppingresor:
Öl/cider (24st x 33cl) = 8,5 kg
Flaskor (6st x 70cl) = 6 kg
Box 3l = 3 kg
Flaska 70cl = 1 kg
Flaska 1l = 1,5 kg

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Burg auf Fehmarn

    Vi lämnar våra hemorter tidig morgon och gör stopp för bensträckare och möjlighet till frukost utmed vägen till Helsingborg. Här tar vi färjan över till grannlandet Danmark och efter ett par timmar på danska motorvägar når vi Rödby och nästa färja som skall ta oss över till Puttgarden på Fehmarns nordkust. Överfarten tar ungefär 45 minuter och ombord finner vi både butiker och restauranger. Väl i land kör vi den korta sträckan till öns största ort – charmiga Burg auf Fehmarn där vi checkar in på populära Wisser’s Hotel. Gemensam middag serveras på hotellet.

  • Dag 2. Burg auf Fehmarn

    Efter frukost står bussen redo att ta oss till Tysklands billigaste gränshandel Nielsen Discount för lite shopping. Resten av dagen har vi sedan fri till att spendera som vi själva önskar. Vi samlas åter på hotellet under kvällen för en gemensam middag och delar med oss av hur vår dag har varit.

  • Dag 3. Burg auf Fehmarn - Hemorten

    Med en stärkande hotellfrukost i magen sätter vi oss åter på bussen och rullar till färjan i Puttgarden. Väl i Danmark susar vi på snabba vägar till Helsingör och tar nästa färja till Helsingborg. Med svensk mark under hjulen fortsätter vi hemresa och efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare samt möjlighet till något att äta når vi slutligen våra hemorter. Vi packar ur inhandlade varor, tackar för denna gång och säger – på återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2023

20/10Wisser's Hotel
Garanterad avgång!
63 795:-Boka

Hotell

Wisser's Hotel
Wisser's Hotel
Wisser's Hotel - 3-stjärnigt hotell - Centralt beläget - Vårt mest efterfrågade hotell för resor till Burg! http://www.wissers-hotel.de...
Resekalender
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 8 695:-