Skip to main content

Burg 3 dagar

Fehmarn – Tysklands tredje största ö med över 2200 soltimmar om året var en gång i tiden piraternas ö där ingen förbipasserande skonades… Idag är det inte lika farligt att åka hit utan tvärtom, ett sant nöje för både den bad- som shoppingsugne. Runtom finns ett stort antal fina stränder och mitt på ön ligger den lilla medeltida orten Burg, en inbjudande shoppingstad med mysiga restauranger och barer.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Burg3dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Gränshandelsbutik:
https://se.nielsen.discount/
 

Shoppingvikt: 100kg pp
 

Viktlista shoppingresor:
Öl/cider (24st x 33cl) = 8,5 kg
Flaskor (6st x 70cl) = 6 kg
Box 3l = 3 kg
Flaska 70cl = 1 kg
Flaska 1l = 1,5 kg
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Fehmarn

    Vi lämnar våra hemorter tidig morgon och gör stopp för bensträckare och möjlighet till frukost utmed vägen till Helsingborg. Här tar vi färjan över till grannlandet Danmark och efter ett par timmar på danska motorvägar når vi Rödby och nästa färja som skall ta oss över till Puttgarden på Fehmarns nordkust. Överfarten tar ungefär 45 minuter och ombord finner vi både butiker och restauranger. Väl i land kör vi den korta sträckan till vårt gemytliga hotell Gasthof Meetz i Bannesdorf beläget norr om öns största ort Burg auf Fehmarn. Gemensam middag serveras på hotellet.

  • Dag 2. Burg auf Fehmarn

    Efter frukost står bussen redo att ta oss till Tysklands billigaste gränshandel Nielsen Discount för lite shopping. När vi har handlat klart åker vi in till Burgs charmiga centrum och har resten av dagen fri till att spendera som vi själva önskar. Vid överenskommen tid erbjuds skjuts tillbaka till hotellet med bussen.

  • Dag 3. Fehmarn - Hemorten

    Med en stärkande hotellfrukost i magen sätter vi oss åter på bussen och rullar till färjan i Puttgarden. Väl i Danmark susar vi på snabba vägar till Helsingör och tar nästa färja till Helsingborg. Med svensk mark under hjulen fortsätter vi hemresa och efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare samt möjlighet till något att äta når vi slutligen våra hemorter. Vi packar ur inhandlade varor, tackar för denna gång och säger – på återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

27/9Gasthof MeetzMer än 83 995:-Boka

Hotell

Gasthof Meetz
Gasthof Meetz
Gasthof Meetz - Hemtrevligt fmiljeägt hotell i lantlig miljö - Restaurang med lokala råvaror http://www.gasthof-meetz.de...