Skip to main content

Holländska pärlor 6 dagar

Rofyllda kanalturer, färgsprudlande blomsterarrangemang, ståtliga väderkvarnar, tjusiga träskor och delikata pannkakor i överflöd – välkommen till fantastiska Holland! Denna resa tar dig med till några riktiga guldkorn runtom i landet där vi bland annat får uppleva den sagolikt vackra lilla byn Giethoorn som charmar oss med sina 1700-talshus och ”blöta vägar”, det holländska friluftsmuseet i Arnhem tar oss med på en resa genom tiden från 200 år sedan till alldeles nyligen och givetvis besöker vi även den populära huvudstaden Amsterdam. Resans höjdpunkt blir när vi möter den största blomsterparaden i världen, Corso Zundert, i södra Holland. Detta får du bara inte missa!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Hollandskaparlor6dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Under denna resa får vi uppleva världens största blomsterparad Corso Zundert i södra Holland!

 • Dag 1. Hemorten - Bremen

  Vi reser tidig morgon från våra hemorter med stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost. Fortsätter söderut mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. På snabba vägar susar vi genom Danmark till Rödby där nästa färja väntar på att få ta oss till Puttgarden i Tyskland. Siluetterna av Lübeck och Hamburg skymtar utanför bussfönstret innan vi når Bremen och vårt hotell. Efter en lång resdag smakar middagen alldeles utmärkt.

 • Dag 2. Bremen - Giethoorn - Den Haag

  Utvilade och fulla av energi efter en stärkande frukost tar vi återigen plats i bussen för att styra västerut mot den holländska gränsen, snart möts vi av spegelblanka kanaler, lantliga väderkvarnar och gröna betesmarker! Vi börjar med att besöka ”den lilla byn utan vägar” Giethoorn. Här får invånarna transportera sig via de handgrävda kanalerna, gå eller cykla för att ta sig runt i de centrala delarna då det inte finns några vägar. Alla små öar är sammankopplade med 176st broar till fastlandet. Vi åker en trevlig kanaltur och beskådar detta gemytliga samhälle för att sedan inta en holländsk schnitzel till lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi till Den Haag och checkar vi in på fina Fletcher Hotel. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Amsterdam

  Efter frukost beger vi oss till en av Europas vackraste och mest intressanta huvudstäder med sina kanaler, broar och kullerstensgator – Amsterdam! I denna stad fylld av liv och historisk charm strosar vi runt bland de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra pittoreska byggnader. Du tar dig enklast runt i stadskärnan till fots men kan även prova på att leva som en äkta holländare genom att hyra cykel och upptäcka alla trevliga restauranger, caféer och butiker på två hjul. Vid överenskommen tid beger vi oss tillbaka till hotellet i Den Haag.

 • Dag 4. Blomsterparad i Zundert

  Frukost på hotellet. Idag besöker vi en av resans stora höjdpunkter, nämligen världens största blomsterparad – Corso Zundert! Vi inleder vårt besök i Vincent van Goghs födelsestad med en läcker pannkakslunch på Pannenkoekenhuis Koeckers. Ordentligt laddade med härlig energi och stor förväntan intar vi våra platser till paraden och känner hur luften fylls av blomdoft, nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta av miljontals blomarrangemang i alla möjliga färger och formationer! Här tävlar ca. 20st byar om att ta hem priset för allra vackrast ”blomstervagn” och vissa konstverk är upp till hela 9 meter höga. Överväldigade av de fenomenala bidragen och med ett fyllt kameraminne av det vi just beskådat beger vi oss tillbaka till hotellet där middagen väntar.

 • Dag 5. Den Haag - Lübeck

  Med en stärkande frukost i magen har det blivit dags att checka ut från hotellet och packa in vårt bagage, våra inhandlade souvenirer och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Innan vi lämnar detta förlovade lilla land gör vi ett besök på Nederlands Openluchtmuseum som är ett holländskt friluftsmuseum med autentiska byggnader, historiska föremål och sanna berättelser. Denna härliga miljö sätter verkligen pricken över i:et på vår resa! Vid överenskommen tid tar vi sikte mot Hansans drottning Lübeck där vårt övernattningshotell väntar. Vi intar resans sista gemensamma middag och delar med oss av våra nya minnen vi skapat och upplevt tillsammans.

 • Dag 6. Lübeck - Hemorten

  Efter en skön natts sömn och med en stärkande frukost i magen tar vi plats i bussen och styr mot färjan i Puttgarden. Ungefär 45 minuter senare når vi Rödby och fortsätter genom Danmark till Helsingör där nästa färja tar oss hem till Sverige. Vi stannar på lämpligt ställe utmed vägen för bensträckare och möjlighet till mat innan vi slutligen når våra hemorter och denna ljuvliga resa är nu till ända – tack för den här gången, på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

29/8Logi Holländska pärlor 6 dagar
Garanterad avgång!
Mer än 89 995:-Boka

Hotell

Logi Holländska pärlor 6 dagar
Logi Holländska pärlor 6 dagar
IntercityHotel Bremen - Centralt beläget med gångavstånd till gamla stan (ca. 1 km till Marktplatz) - Transportförbindelser ligger precis utanför dörren https://hrewards.com/sv/intercityhotel-bremen...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-