Skip to main content

Kroatien 11 dagar

Kroatiens medelhavskust Istrien bjuder oss på en naturskön skärgård med kristallklart vatten och ett behagligt klimat.Här möts vi av böljande gröna kullar, vingårdar, romerska lämningar och medeltida städer i ett hänförande vackert landskap. Med sitt rika kulturliv, gamla medeltida städer som sjuder av liv, lugnet på landsbygden, god mat och humana priser lockas turister från hela världen hit. En bedårande juvel i det klassiska Europa – en njutning för både kropp och själ!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Kroatien11dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
20:55   Oxelösund Järnvägsstation              
21:10   Nyköping Brukslagarvägen              
21:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
22:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
22:35   Linköping Fjärrbussterminal       
23:05   Mjölby McDonald’s          
23:35   Ödeshög Östgötaporten                  
00:15   Jönköping M2 (Eurostop)   
 

Rumstillägg
Dubbelrum med balkong: 520:- pp


Utflykter mot tillägg *
- Vinprovning Winery Bacac: 225:- pp
- Båttur Limski Kanal inkl. lunch: 575:- pp
- Lokalguide i Istrien inkl. lunch: 410:- pp
* OBS! Minst 15st deltagare på utflykterna.
 

Valuta: Euro (€)  
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1-2. Hemorten - Hof

  Vi startar vår resa på kvällen och kör söderut. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast fortsätter vi till Helsingborg och tar färjan över till Helsingör. Sedan åker vi vidare genom Danmark till Gedser där nästa färja väntar på att ta oss till Rostock i Tyskland. Turen fortsätter på snabba vägar ner genom landet och vi passerar både stora och små städer. På lämpliga ställen stannar vi för rast. Väl framme i Hof avslutar vi med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Hof - Porec

  Efter en stärkande hotellfrukost tar vi plats i bussen igen och reser vidare mot Kroatien. Vi åker genom Bayern där vi passerar ölets huvudstad München och når strax gränsen till Österrike. Sedan fortsätter vi över Alperna genom natursköna Österrike och vidare in i Slovenien innan vi passerar gränsen till Kroatien. I nordvästra Kroatien hittar vi Istrien – en skön blandning av Italiens Toscana och Frankrikes Provence! Hit till kusten och staden Porec går vår resa och blir utgångspunkten för några underbara dagar fyllda med kultur och historia, kryddade med fantastisk natur, god mat, smakrika oljor och utsökt vin. Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

 • Dag 4-9. Istrien

  Nu har vi hela sex dagar på oss att upptäcka omgivningarna med dess sevärdheter, uppleva det spännande kulturhistoriska arvet, fascineras av landskapet, beundra den vackra naturen, äta och dricka gott samt njuta livets goda dagar! Tillsammans med en lokalguide upptäcker vi staden Pula och besöker Amfiteatern. Gemensam middag serveras på hotellet varje kväll.

  Övriga dagar väljer du själv om du vill fylla dem med egna aktiviteter och äventyr eller om du vill boka till någon av våra spännande utflykter vi erbjuder mot tillägg:

  Vinprovning på Winery Bacac (dag 5)
  Kroatien beskrivs i vinvärlden som kontrasternas vinland där moderna viner skapas med rötter i en vinkultur som härstammar tusentals år tillbaka i tiden. Under vårt besök på vingården Bacac smakar vi 3st viner tillsammans med lite skinka och ost.
  Pris: 225:- pp

  Båttur på Limski Kanal inkl. lunch (dag 6)
  En av Istriens vackraste naturattraktioner är tveklöst Limski Kanal och dess sagolika landskap med branta gröna klippor, ostronodlingar och skimrande blått vatten som tränger in mellan Rovinj och Vrsar. Här får inga privata båtar segla så det är endast från någon av utflyktsbåtarna man kan beundra detta skyddade naturfenomen. Under denna heldagsutflykt gör vi uppehåll dels i vackra och historiska Rovinj med italienska influenser men även i den tidlösa och solblekta byn Vrsar.
  Pris: 575:- pp

  Lokalguide i Istrien inkl. lunch på restaurang i Pazin (dag 8)
  Denna natursköna halvö som utgör Istrien kallas ibland för ”det nya Toscana”. Vi gör en heldagstur inåt landet genom en böljande grön landsbygd med pittoreska byar och småstäder. Vi hör om regionens dramatiska historia, ”dess vita guld” tryffeln som växer här och ser residensstaden Pazin med sitt över 1000 år gamla slott. I den lilla byn Bani en bit utanför Pazin serveras vi en traditionell kroatisk måltid till lunch i härlig lantmiljö. Den medeltida konstnärsstaden Groznjan, omgiven av olivlundar i terrasser på bergssluttningarna, är också väl värd ett besök.
  Pris: 410:- pp

 • Dag 10. Porec - Halle

  Tidig morgon packar vi bussen för att påbörja vår hemresa. Med bagaget fyllt av härliga upplevelser är det dags att tacka för denna gång och säga på återseende, för har man en gång varit här vill man gärna komma tillbaka! Vi når gränsen till Slovenien där vi åker vidare genom landet till den österrikiska gränsen. Österrike är ett alltid lika kärt återseende med höga berg och djupa dalar, vi låter de vackra vyerna etsa sig fast på näthinnan! Väl i Tyskland passerar vi Nürnberg och dagens mål blir Halle. Efter ankomst till hotellet smakar det bra med middag för att sedan somna gott på rummet.

 • Dag 11. Halle - Hemorten

  Med en stärkande frukost i magen tar vi sikte mot Rostock och färjan till Gedser, åker vidare genom Danmark och väl över sundet är vi tillbaka i Sverige igen. Vi styr sista biten mot våra hemorter och säger – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

5/9Logi Kroatien 11 dagarMer än 811 785:-Boka

Hotell

Logi Kroatien 11 dagar
Logi Kroatien 11 dagar
Quality Hotel Hof - 3-stjärnigt hotell - Centralt beläget https://www.choicehotels.com Hotel Istra Plava Laguna - 3-stjärnigt hotell - Gratis WiFi - Utomhuspool - Beläget ca. 30 meter från stranden -...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-