Skip to main content

Kroatien 11 dagar

Kroatiens medelhavskust Istrien bjuder oss på en vacker naturskön skärgård med kristallklart vatten och ett behagligt klimat långt in på hösten. Med sitt rika kulturliv, gamla medeltida städer som sjuder av liv, lugnet på landsbygden, god mat och humana priser lockas turister från hela världen hit. En bedårande juvel i det klassiska Europa, en njutning för både kropp och själ!

Foto: Kroatiska Turistbyrån / Ivo Pervan

Sök resa

Program

Dag 1-2. Hemorten - Nürnberg

Vi kör söderut, rastar någonstans på vägen genom Småland, och i Helsingborg tar vi färjan över till Helsingör. Sedan åker vi vidare genom Danmark till Gedser där nästa färja väntar på att ta oss till Rostock i Tyskland. Turen fortsätter på snabba vägar ner genom landet och vi passerar både stora och små städer. På lämpliga ställen stannar vi för rast. Väl framme i Nürnberg avslutar vi med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Nürnberg - Porec

Efter frukost intar vi åter igen våra platser i bussen och reser vidare mot Kroatien. Vi åker genom Bayern där vi passerar ölets huvudstad München och strax når vi gränsen till Österrike. Sedan fortsätter vi över Alperna genom natursköna Österrike och vidare in i Slovenien innan vi passerar gränsen till Kroatien. I nordvästra Kroatien hittar vi Istrien – en skön blandning av Italiens Toscana och Frankrikes Provence! Hit till kusten och staden Porec går vår resa och det blir utgångspunkten för några underbara dagar fyllda med kultur och historia, kryddade med fantastisk natur, god mat, smakrika oljor och utsökt vin. Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

Dag 4-9. Porec med utflykter

Nu har vi hela sex dagar på oss att upptäcka omgivningarna med alla sevärdheter, uppleva det spännande kulturhistoriska arvet, fascineras av landskapet, beundra den vackra naturen, äta och dricka gott samt njuta livets goda dagar! Under dagarna här kommer vi att göra några olika utflykter: tillsammans med en lokalguide upptäcker vi staden Pula, vi smakar på det istriska vinet på en trevlig vinprovning, tar del av en vacker båttur inkl. lunch på Limski Kanal (med stopp i Rovinj och Vrasar), åker på en heldagstur med lokalguide genom landsbygden med dess byar och pittoreska småstäder, upplever Istriens residensstad Pazin med sitt rika kulturarv och mycket mer! Två av dagarna får du fylla med egna aktiviteter och äventyr helt utifrån egna önskemål. Gemensam middag serveras på hotellet varje kväll.

Dag 10. Porec - Halle

Tidig morgon packar vi bussen för att påbörja vår hemresa. Med bagaget fyllt av härliga upplevelser är det dags att tacka för denna gång och säga på återseende, för har man en gång varit här vill man gärna komma tillbaka! Snart når vi gränsen till Slovenien, åker vidare genom landet till den österrikiska gränsen. Österrike är ett alltid lika kärt återseende med höga berg och djupa dalar, vi låter de vackra vyerna etsa sig fast på näthinnan! Väl i Tyskland passerar vi Nürnberg och dagens mål blir Halle. Efter ankomst till hotellet smakar det bra med middag för att sedan somna gott på rummet.

Dag 11. Halle - Hemorten

Efter frukosten intar vi återigen platserna i bussen och på Autobahn tar vi fart norröver genom Tyskland. I Rostock åker vi med färjan över till Gedser, sedan vidare genom Danmark och når snart Helsingör där färjan väntar på att ta oss över till Sverige igen. Med fast mark under hjulen rullar vi vidare norrut mot våra hemorter och någonstans längs vägen rastar vi för möjlighet till middag.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Kroatien2019.pdf
 

Valuta: Euro (€) och Kuna (HRK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Hotell

Logi Kroatien 11 dagar
Congress Hotel Mercure Nuernberg an der Messe http://www.mercure.com Plava Laguna Resort Hotels * http://www.plavalaguna.com * Vi har än så länge ett ospecifiserat hotell i Porec. Det kommer att bli n...
Resekalender
22/9Polenkryssning 3 dagarfrån 1 795:-
27/9Puttgarden BorderShopfrån 780:-
27/9Toscana 11 dagarfrån 11 990:-
27/9Ölands skördefest 3 dagarfrån 2 995:-
29/9Champagne – Alsace 8 dagarfrån 9 985:-