Skip to main content

Kroatien 11 dagar

Välkommen till nordvästra Balkan och halvön Istrien en av Kroatiens vackraste regioner med en historia skriven i blod!
Här möts vi av böljande gröna kullar, vingårdar, romerska lämningar och medeltida städer i ett hänförande vackert landskap. Adriatiska havet med sitt kristallklara vatten omger halvön och tränger in i inbjudande badvikar, spännande grottor och ljuvliga laguner. Ett land av sann mångfald i blått och grönt.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Kroatien11dgr2021.pdf
 

Tillval av utflykt:
Vinprovning på Winery Bacac – Här smakar vi på det istriska vinet under en trevlig vinprovning. Det blir provning av 3 viner inkl. skinka och ost.
Pris: 135:- /pp

Tillval av utflykt:
Båttur på Limski Kanal inkl. lunch – En heldagsutflykt med vacker båttur på Limski Kanal med stopp i Rovinj och Vrsar inkl. lunch.
Pris: 325:- /pp

Tillval av utflykt:
Lokalguide i Istrien inkl. lunch på restaurang i Pazin – En heldagstur med lokalguide genom landsbygden med dess byar och pittoreska småstäder. Vi upplever Istriens residensstad Pazin med sitt rika kulturarv där även lunch ingår på restaurang. 
Pris: 295:- /pp
 

Valuta: Euro (€) och Kuna (HRK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1-2. Hemorten - Bayreuth

  Vi startar vår resa på kvällen med att göra det bekvämt för oss på bussen. Efter ett stopp för ”nattfika” i Småland fortsätter vi över sundet till Danmark och framåt morgonen når vi färjeläget i Gedser och färjan till Rostock. Vi passerar över den Mecklenburgska sjöplatån samtidigt som morgondiset lättar och efter en dag på snabba motorvägar når framåt tidig kväll den av Wagner präglade staden Bayreuth. Under dagen har vi gjort uppehåll för fika och lunch. Gemensam middag på hotellet. Ca 100 mil från Jönköping

 • Dag 3. Bayreuth - Porec

  Vår resa mot Kroatien fortsätter efter en stärkande hotellfrukost. Landskapet förändras och strax reser sig alperna framför oss och vi njuter av vackra naturscenerier när vi kör genom Österrike och Slovenien. När vi passerat gränsen till Kroatien har vi inte långt kvar ut till kusten och pittoreska Porec. Vi checkar in på Plava Laguna Resort Hotels strax utanför stan för 7 nätter. Gemensam middag på hotellet alla kvällar. Ca 81 mil

 • Dag 4-9. Istrien

  Nu väntar härliga dagar med en oslagbar kombination av stad, fantastiska bad och historiska sevärdheter i natursköna omgivningar.
  Fylla dagarna med äventyr på egen hand och eller boka till någon av våra spännande utflykter. OBS! Min 15 deltagare!

  Några av de bästa baden erbjuder ön Sveti Nikola med båtförbindelser från Porec, Zelena Laguna (Gröna lagunen) ca 30 min med minitåg och Plava laguna (Blå lagunen) inte långt från vårt hotell. Men det finns många små vikar med klapperstenstränder och badklippor att upptäcka på egen hand. Flera stränder har Blue Flag för sitt rena och klara vatten. Glöm inte badskor!!

  Porec och Pula är två av Istriens charmigaste städer. Promenera utmed vattnet in till Porec gamla stad och lägg kinden mot de solvarma skrovliga venetianska fasaderna och låt historien skölja över dig samtidigt som du vördnadsfullt trampar på blankslitna gatstenar och besöker St.Eufrasiusbasilikan från 500-talet med sina vackra golvmosaiker.

  På sydspetsen av Istrien ligger den brusande staden Pula, ibland kallad för en miniversion av Rom. Här möter vi en modern Kroatisk stad med välbevarade romerska tempel, italienskt kaféliv och en fläkt av habsburgsk sekelskiftesflärd. Amfiteatern i Pula, byggd för gladiatorkamper, är det största monumentet från 1:a århundradet efter Kristus. Vi gör en halvdagstur hit med vår lokalguide. Ingår.

  Kroatien beskrivs i vinvärlden som kontrasternas vinland där moderna viner skapas med rötter i en vinkultur som stammar tillbaka till 4000 år f.Kr. Här i Istrien ligger fokus på torra vita viner men även kraftiga röda, tanninrika viner framställs. Under vårt besök på vingården Baćac smakar vi 3 olika viner tillsammans med skinka och ost. Pris: 135:-

  En av Istriens vackraste naturattraktioner är tveklöst Limski Kanal och dess sagolika landskap med branta gröna klippor, ostronodlingar och skimrande blått vatten som tränger in mellan Rovinj och Vrsar. Här får inga privata båtar segla utan endast från någon av utflyktsbåtarna kan man beundra detta skyddade naturfenomen. Under denna heldagsutflykt gör vi uppehåll dels i vackra och historiska Rovinj med italienska influenser men också i den tidlösa och solblekta byn Vrsar. Lunch och tillfälle till bad blir det också.
  Pris: 325:-

  Denna natursköna halvö som utgör Istrien kallas ibland för det nya Toscana. Vi gör en heldagstur inåt landet genom en böljande grön landsbygd med pittoreska byar och småstäder. Vi hör om regionens dramatiska historia, ”dess vita guld” tryffeln som växer här och ser residensstaden Pazin med sitt över 1000 år gamla slott. I den lilla byn Bani en bit utanför Pazin serveras vi en traditionell kroatisk måltid till lunch i härlig lantmiljö. Den medeltida lilla konstnärs-staden Grožnjan omgiven av olivlundar i terrasser på bergssluttningarna är också väl värd ett besök. Pris: 295

 • Dag 10. Porec - Halle

  ”Snälla stanna tiden, jag vill tillbaks igen” precis som i sången känns det när vi tidig morgon lastar in vårt bagage och säger på återseende till vackra Kroatien. Slovenien och Österrike passeras återigen innan vi sen kväll når tyska Halle vid floden Saale i Sachsen-Anhalt och vårt hotell. Uppehåll för fika och lunch blir det på lämpliga platser utmed vägen. Incheckning och gemensam middag. Ca 100 mil

 • Dag 11. Halle - Hemorten

  En stärkande frukost och sen tar vi sikte mot Rostock och färjan tillbaka till Gedser. Vidare genom Danmark och över sundet är vi tillbaka i Sverige framåt kvällen. Ca 81 mil till Jönköping.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
10/9Logi Kroatien 11 dagarMer än 810 990:-Boka

Hotell

Logi Kroatien 11 dagar
Logi Kroatien 11 dagar
Arvena Kongress Hotel Beyreuth https:// www.arvena-kongress.de Plava Laguna Resort Hotels https:// www.plavalaguna.com H+ Hotel Leipzig-Halle https:// www.h-hotels.com...
Resekalender
9/7BorderShop Puttgardenfrån 795:-