Skip to main content

Engelska höjdpunkter 9 dagar

England är otroligt rikt på historia och kulturarv, var och en av landets nio regioner har sin helt egna historia att berätta. Här möter vi storstadsliv blandat med grönskande ängar, små charmiga idylliska byar, livfulla pubar, nyklippta rosträdgårdar och praktfull arkitektur. England har mycket att erbjuda så det är inte undra på att vi ser det som ett givet resmål! Följ med och upplev allt detta på plats under denna upplevelserika rundresa.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Delmenhorst

Vi reser från våra hemorter via Jönköping, tar en kortare rast någonstans i Småland, och färdas sedan söderut mot Helsingborg för att ta färjan över till Helsingör. Fortsätter genom Danmark och når Rödby där vi tar nästa färja över till Puttgarden. Vi har ytterligare några mil i norra Tyskland innan vi når vårt hotell i Delmenhorst, Hotel Thomsen, strax utanför Bremen. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Delmenhorst - Folkstone

Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår färd genom Tyskland. Vi passerar städer som Münster och Essen, susar igenom Holland som hastigast och passerar snart den Belgiska gränsen. När vi har skymtat både Antwerpen och Gent är det inte så långt kvar tills vi är i Frankrike. Från Calais tar vi oss med färja över till Dover. Väl framme i Folkstone checkar vi in på Best Western Clifton Hotel och intar en gemensam middag innan vi somnar gott i bäddade sängar.

Dag 3. Folkstone - London - Watford

Frukost serveras på hotellet. Idag ska vi få uppleva en av världens mest välbesökta städer – London! Den populära brittiska huvudstaden bjuder oss på ett enormt utbud av kultur, historia, nöje och shopping. Vi ges tid till att upptäcka allt detta på egen hand och avslutar vår visit med en stadsrundtur med lokalguide. Under denna rundtur passerar vi sevärdheter som exempelvis Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Parlamenthuset, Big Ben, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey och mycket mer. Efter en heldag i denna fantastiska huvudstad styr vi vidare mot Watford. Vi checkar in på Jurys Inn Watford och intar en gemensam middag.

Dag 4. Watford - Oxford - Cheltenham

Vi äter frukost och beger oss sedan mot universitetsstaden Oxford för en spännande dag. Vi börjar med en stadsrundtur med lokalguide för att lära känna staden och dess omgivningar. Oxford är en vacker stad med fantastisk arkitektur, historia och kultur. Här finns både gamla och moderna högskolor, fascinerande museer och parker med sköna grönområden att koppla av i. Mest känt för staden är nog ändå universitetet som bl.a. kan kännas igen från TV-serier som ”Kommissarie Morse” och ”Kommissarie Lewis”. Under vår guidade rundtur ser vi bland annat floden Themsen. Varje vårtermin äger en årlig roddtävling rum här mellan universiteten Cambridge och Oxford. Det är en stolt tradition vars första lopp för män gick av stapeln år 1829 och för kvinnor år 1927. 

Efter detta besöker vi Blenheim Palace som är ett av Storbritanniens största slott. Här föddes statsmannen Winston Churchill år 1874 som sedan kom att bli premiärminister under andra världskriget och en symbol för det brittiska folkets kampvilja mot Nazityskland. Slottsparken är ett skolexempel på 1700-talets ideal rörande ”engelska parker” där naturens vilda charm skulle råda istället för den symmetri som var utmärkande för barockens strikta trädgårdsanläggningar. Fyllda av intryck tar vi plats i bussen och rullar vidare mot Jurys Inn Cheltenham där vi ska bo i tre nätter. Gemensam middag serveras varje kväll på hotellet.

Dag 5. Utflykt till Cotswolds

Idag gör vi en heldagsutflykt med lokalguide i den kuperade regionen Cotswolds. Med sina 2 000 km² ängar, bokskogar, åsar och gröna dalar bjuder Cotswolds stor ögonfägring. På vår tur ser vi romantiska engelska byar där caféer, kyrkor och små honungsfärgade stenhus avlöser varandra. Landskapet är en böljande idyll, tillika ett levande jordbrukssamhälle med drygt 3 000 lantbrukare och väldigt många får. Under medeltiden blev Cotswolds rikt på ullhandel och pengarna användes för att bygga otaliga av områdets herrgårdar, kyrkor och stadshus i lokal kalksten. Vi får även uppleva äkta ”afternoon tea” med scones och tillbehör med te eller kaffe.

Dag 6. Utflykt till Bath och Cheddar

Efter frukost reser vi mot Bath, Englands första kurort. Här byggde romarna ett badhus runt stadens naturliga varma källor medan den georgianska adeln på 1700-talet byggde graciösa gator som än i dag ger Bath en sofistikerad känsla. Vi promenerar med lokalguide genom staden och hör bland annat om Jane Austen, författaren till boken ”Stolthet och fördom”. Det blir tid för lunch på egen hand innan vi tar vår buss till den välkända orten Cheddar för att besöka The Cheddar Gorge Cheese Company. Vi bjuds på provsmakning och får veta mer om historien bakom tillverkningen av denna nationella ostklenod innan det är dags att återvända till hotellet.

Dag 7. Cheltenham - Antwerpen

Efter frukost är det dags att checka ut för att påbörja hemresan. Vi ställer färden mot Dover där vi tar färjan över till Calais i Frankrike. Fortsätter sedan mot hamn- och industristaden Antwerpen i norra Belgien. Vi checkar in på Ramada Plaza Antwerp och intar en välsmakande middag i hotellets egen restaurang.

Dag 8. Antwerpen - Lübeck

Med frukost i magen fortsätter vi bussresan mot Tyskland. När vi passerat Bremen och Hamburg når vi snart vårt övernattningshotell i Lübeck där en sista gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 9. Lübeck - Hemorten

Vi börjar dagen med en tysk frukost och beger oss till Puttgarden för att ta färjan över till Rödby. Efter drygt två timmars färd genom Danmark når vi Helsingör och tar färjan över till Helsingborg. Vi reser sedan vidare till respektive hemort, med ett stopp på lämpligt ställe för rast, och tar ett varmt farväl med många intressanta minnen i bagaget.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Engelskahojdpunkter2020.pdf
 

Valuta: Brittiskt pund (GBP)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
25/5Logi Engelska höjdpunkter 9 dagarMer än 811 995:-Boka

Hotell

Logi Engelska höjdpunkter 9 dagar
Hotel Thomsen http://www.hotel-thomsen.de Best Western Clifton Hotel http://www.bestwestern.se Jurys Inn Watford http://www.jurysinns.com Jurys Inn Cheltenham http://www.jurysinns.com Ramada Plaza Ant...
Resekalender
16/4Gekås Ullaredfrån 280:-