Skip to main content

Engelska höjdpunkter 9 dagar

England är otroligt rikt på historia och kulturarv, var och en av landets nio regioner har sin helt egna historia att berätta. Här möter vi storstadsliv blandat med grönskande ängar, små charmiga idylliska byar, livfulla pubar, nyklippta rosträdgårdar och praktfull arkitektur. England har mycket att erbjuda så det är inte undra på att vi ser det som ett givet resmål!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Engelskahojdpunkter9dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:00   Mjölby McDonald’s
07:25   Ödeshög Östgötaporten                            
08:05   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€), Brittiskt Pund (£) 
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Delmenhorst

  Vi reser söderut från våra hemorter med stopp på lämpligt ställe för rast och möjlighet till något att äta. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, färdas genom Danmark på snabba vägar och når Rödby där nästa färja tar oss till Puttgarden i Tyskland. Nu har vi ytterligare några mil i norra Tyskland innan vi når vårt övernattningshotell i Delmenhorst strax utanför Bremen. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 2. Delmenhorst - Ashford

  Utvilade och stärkta av hotellets frukost sätter vi oss till rätta på bussen igen för att njuta av de tyska, holländska och belgiska landskapen med berömda städer och platser som passerar revy utanför bussfönstret. Vi gör såväl fika- som lunchuppehåll utmed vägen. När vi siktar Dunkerque har vi nått det franska Flandern och har bara några få mil kvar till Calais och färjan som skall ta oss över till England. Väl i land rullar vi den sista biten till natursköna Ashford i grevskapet Kent. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Ashford - London - St. Albans

  Idag ska vi besöka en av världens mest besökta städer – London! Den populära brittiska huvudstaden erbjuder ett enormt utbud av kultur, historia, nöje och shopping. Det kan ta många år att hitta de verkliga guldkornen i denna megametropol men vi har vår lokalguide till hjälp som introducerar oss för de såväl små guldkornen som de stora sevärdheterna Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, St Paul's Cathedral och mycket mer. Efter en heldag i denna enastående storstad styr vi vidare mot grevskapet Hertfordshire och vårt hotell Aubrey Park Hotel, även kallat ”Hertfordshire's hidden heaven”. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. St. Albans - Oxford

  Drömska Oxford – bildningens högborg och inspirationskälla för mången författare! Vår lokalguide visar oss runt i denna labyrint av medeltida arkitektur med tinnar och torn samtidigt som vi får höra om sagorna som sprungit ur denna trolska miljö och inte att förglömma de berömda kommissarierna Morse och Lewis. Om
  detta och prestigefyllda roddtävlingar med mera må vi få berättat.

  Blenheim Palace - ‘the real Downton Abbey’
  "At Blenheim I made two decisions – to be born and to marry and I am happily content with both" skall Winston Churchill ha sagt. Han spenderade mycket tid i detta vackra 1700-talspalats vilket idag räknas till ett av Storbritanniens största besöksmål. Vi besöker slottet och promenerar i dess vackra park vilken är ett skolexempel på 1700-talets engelska parkideal. Efter avslutat besök fortsätter vi till vårt hotell i Oxford där vi checkar in för tre nätter. Gemensam middag serveras på hotellet samtliga kvällar.

 • Dag 5. Cotswolds and afternoon tea with scones!

  Underbara Cotswolds med böljande kullar, stenmurar och gröna fält anses vara Englands vackraste landskap. Med idylliska miljöer som tagna direkt ur engelska filmer och tv-serier känns det som att vid varje trädgårdsgrind ska Mrs Marple kika fram bakom rosor och kaprifol. Det är så genuint och pittoreskt att man som besökare snart börjar känna sig som en Beatrix Potterkanin, i ljusblå kostym och allt... Vår lokalguide visar oss runt bland ljuvliga byar med genuina pubar, blommande trädgårdar och vackra hus i honungsfärgad kalksten. Vi avnjuter dessutom en klassisk afternoon tea med scones, smörgåsar, bakverk, te och kaffe – mums!

 • Dag 6. Utflykt till Bath och Cheddar

  Efter frukost reser vi till Bath, Englands första kurort. Här byggde romarna ett badhus runt stadens naturliga varma källor medan den georgianska adeln på 1700-talet byggde graciösa gator som än idag ger Bath en sofistikerad atmosfär. Under en stadsrundtur med lokalguide får vi bland annat höra om den berömda författarinnan Jane Austen och hennes tid i Bath. Vi ges tid för lunch och strövtåg på egen hand innan vi återigen stiger ombord på vår buss och fortsätter till den välkända orten Cheddar för ett besök på The Cheddar Gorge Cheese Company. Här bjuds vi på provsmakning och får veta lite mer om historien bakom tillverkningen av denna nationella ostklenod innan det är dags att återvända till hotellet.

 • Dag 7. Oxford - Eindhoven

  Så var det dags att påbörja hemresan. Tillbaka till Dover och färjan över engelska kanalen till Calais i Frankrike. Dagens mål är Eindhoven i södra Holland. Här checkar vi in på Sandton Eindhoven Centre beläget i hjärtat av staden. Gemensam middag serveras i hotellets restaurang innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 8. Antwerpen - Lübeck

  Utvilade och stärkta av hotellets frukost fortsätter vi vår resa i nordostlig riktning mot Tyskland och Hansans drottning Lübeck. Vi bor strax utanför staden på TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin där vi blir serverade resans sista gemensamma middag.

 • Dag 9. Lübeck - Hemorten

  Efter frukost tar vi plats i bussen och styr mot färjan i Puttgarden som skall ta oss över till Rödby, susar igenom Danmark i all hast för att ta nästa färja från Helsingör till Helsingborg. Med svensk mark under hjulen färdas vi den sista biten till våra hemorter och tar ett varmt farväl av våra medresenärer för denna gång – på återseende!

Resekalender
9/6Kielkryssning 3 dagarfrån 2 495:-
9/6Puttgarden Bordershopfrån 940:-
16/6Puttgarden Bordershopfrån 940:-
20/6Gekås Ullaredfrån 340:-
21/6Trolsk Båtturfrån 995:-