Skip to main content

Vandringsresa till Härjedalen 7 dagar

Funäsdalen är Härjedalens charmfullaste högfjällsområde. Här möts vi av vacker vildmark med de högsta fjällen söder om Polcirkeln, orörda storslagna vidder, frodiga dalgångar, lekfulla bäckar, ymniga vattenfall och fiskrika sjöar. Det är alldeles fantastiskt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet, stillheten och inte minst den rena fjälluften. Här finns vandringar och aktiviteter för alla!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/VandringsresatillHarjedalen7dgr2024.pdf


Avgångstider:
04:45 Mjölby McDonald´s
05:10 Linköping Fjärrbussterminal
05:45 Skärblacka Eskilsvägen 23
06:05 Norrköping Resecentrum
06:55 Nyköping Brukslagarvägen


OBS!
Ev. entréavgifter är ej inkluderade i resans pris


Information om hotellet:
Det är fritt inträde till hotellets SPA-avdelning med mindre pool, bubbelpool, torrbastu, ångbastu och infraröd bastu. Observera att det råder tidsbokning för tillgång till SPA-avdelningen. Detta bokas på plats direkt med hotellet.

Önskar man tillgång till utomhuspoolen eller få någon behandling måste man boka och betala detta separat på plats.


Valuta: Svenska Kronor (SEK)

Dagsprogram

 • Medtag termos, vattenflaska och ryggsäck på resan!

  Det är fritt inträde till hotellets SPA-avdelning med mindre pool, bubbelpool, torrbastu, ångbastu och infraröd bastu. Observera att det råder tidsbokning för tillgång till SPA-avdelningen. Detta bokas på plats direkt med hotellet.

  Önskar man tillgång till utomhuspoolen eller få någon behandling måste man boka och betala detta separat på plats.

 • Dag 1. Hemorten - Funäsdalen

  Avresa tidig morgon från våra respektive hemorter. Färden går norrut genom vackra Dalarna. Vi gör stopp för kaffe och lunch innan vi så småningom når Härjedalen. Nu tornar fjälltopparna upp sig och framåt sen eftermiddag når vi Funäsdalen och Eriksgårdens Fjällhotell – ett av svenska fjällens härligaste hotell med det där lilla extra som kommer göra din vistelse oförglömlig!

 • Dag 2-6. Funäsdalen

  Här bor vi centralt vid foten av berget med fantastisk utsikt över byn och Funäsdalssjön. Hotellet har en nybyggd och väl tilltagen SPA-avdelning för skön avslappning efter en dags fjällaktivitet. Vi gör vår egen matsäck vid frukosten att ha med som lunch på vandringarna. Magnifika bergstoppar, närmare bestämt 60st över 1000 höjdmeter, reser sig runt om oss. Bäckar rinner ner mot dalgångarna med kristallklart vatten som går alldeles utmärkt att dricka. Fjällvandring ska vara enkelt och därför har man runt Funäsfjällen skapat så kallade ”guldturer”, en samling vandringsrutter i varierande längd och svårighet. Givetvis kommer det att finnas färdledare med. Vill man inte vandra varje dag kan man strosa runt i byn och ta en vilodag. Funäsdalen erbjuder också aktiviteter som stand up paddelboard, ridtur på islandshäst, cykling på utmärkta leder (cyklar finns att hyra). Mitt i byn ligger Fornminnesparken och Fjällmuseet som är väl värt ett besök! Inte långt från Funäsdalen i Tännäs finns ett hägn med myskoxar. Här ges möjlighet att möta detta urtidsdjur i sin naturliga miljö.

  Efter dagarnas vandringar och aktiviteter väntar varje kväll en välsmakande middag i hotellets restaurang.

 • Dag 7. Funäsdalen - Hemorten

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Eriksgården och dess vackra omgivningar. Vi njuter av vyerna som passerar revy utanför vårt bussfönster och framåt kvällen når vi våra hemorter. Ett varmt farväl och på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

22/9Eriksgårdens Fjällhotell FunäsdalenMer än 88 995:-Boka

Hotell

Eriksgårdens Fjällhotell Funäsdalen
Eriksgårdens Fjällhotell Funäsdalen
Eriksgårdens Fjällhotell Funäsdalen -Ett genuint och familjärt hotell i Funäsdalen -Vällagade lokala produkter av hotellets hängivna kockar http://www.eriksgården.se...