Skip to main content

Bornholm 4 dagar

Solskensön Bornholm – här finns allt för en lyckad semester! Vi möts av skiftande natur, härliga stränder, färgglada korsvirkeshus, slingrande gator kantade med vackra stockrosor och mullbärsträd. Detta i kombination med spännande historia, runda kyrkor, god mat och inte minst det härliga vädret gör denna ö till en riktig pärla hos semesterälskaren. Följ med och upptäck denna unika ö-kultur med mysiga gamla byar och charmiga fiskrökerier tillsammans med oss!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Bornholm4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
05:55 Oxelösund Järnvägsstation
06:10 Nyköping Brukslagarvägen 
06:40 Skärblacka Eskilsvägen 23
07:00 Norrköping Resecentrum C3-C6 
07:35 Linköping Fjärrbussterminal
08:05 Mjölby McDonald’s 
08:35 Ödeshög Östgötaporten
09:15 Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Danska Kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Allinge

  Vi reser söderut från våra hemorter genom ett sommarfagert Sverige. I Ystad tar vi färjan över till Rönne på västra Bornholm och rullar sedan vidare norröver till den lilla mysiga byn Tejn Sandkås för incheckning på Hotel Friheden som ligger vackert beläget alldeles intill kusten med natursköna omgivningar och tjusig utsikt över Östersjön. Här bor vi bra med nära till hav, sandstrand och de vackra nordbornholmska klipporna. Samtliga kvällar avnjuter vi en välsmakande middag i hotellets trevliga restaurang.

 • Dag 2-3. Utflykter på Bornholm

  Pittoreska fiskelägen med rökerier, böljande rapsfält och blånande hav som möter branta klippor – oavsett vilken riktning vi åker blir dessa två dagar en fröjd för ögat! Med på våra utflykter har vi vår lokalguide som berikar oss med intressant fakta och historia om det vi ser men även en del spännande skrönor och legender. Ett besök vid resterna av den mäktiga fornborgen Hammershus på öns nordspets såväl som Österlars kyrka, den största av Bornholms fyra rundkyrkor, är två måsten. Vi besöker även Dueodde som är en av Danmarks bästa stränder och sträcker sig flera kilometer runt öns sydspets. Sanden här är så finkornig att den en gång i tiden användes i timglas.

  En Bornholmsk specialitet är rökt sill vilket vi kommer få smaka på till lunch en av dagarna från den läckra fiskbuffén på Gudhjem Rögeri, och vad vore väl en resa till Danmark utan smörrebröd? Två rejäla danska smörrebröd på Hotell Balka Strand blir det till lunch den andra dagen.

 • Dag 4. Allinge - Hemorten

  Efter frukost tar vi plats i bussen och styr mot färjan som tar oss tillbaka till Ystad. Vi gör uppehåll för rast utmed vägen på lämpligt ställe innan vi slutligen når våra hemorter. På återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juni 2024

27/6Hotel Friheden
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista7 995:-Boka på väntelista

Augusti 2024

22/8Hotel FrihedenMer än 87 995:-Boka

Hotell

Hotel Friheden
Hotel Friheden
Hotel Friheden - 3-stjärnigt hotell - Beläget vid kusten på Nordbornholm med utsikt över havet - Promenadavsstånd till sandstrand - Terrass med panoramavy https://frihedenhotel.dk...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-
31/5Puttgarden Bordershopfrån 940:-