Skip to main content

Sommar i Tyrolen 8 dagar

Den överväldigande skönhet som råder i Österrikes tredje största provins är sannerligen spektakulär. Böljande alpängar, pittoreska dalar, spegelblanka sjöar och majestätiska glaciärer skapar en oerhört naturskön miljö som är svår att stirra sig mätt på. Vi bor i alpbyn Kitzbühel där vi möts av rustika hus med prunkande blomster längs balkongerna, fantastisk gästfrihet och gemyt! Livsrytmen är behagligt lugn och den friska, klara bergsluften fyller våra lungor – låt dig förtrollas av det tyrolska landskapet och njut av tillvaron!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/SommariTyrolen8dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:25   Oxelösund Järnvägsstation              
04:40   Nyköping Brukslagarvägen              
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23                
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:05   Linköping Fjärrbussterminal            
06:35   Mjölby McDonald’s    
07:05   Ödeshög Östgötaporten                        
07:45   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hennigsdorf

  Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Färden går sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi åker vidare genom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock. Bussen styr nu mot Hennigsdorf där vi får vår första natts sömn. Gemensam middag serveras på hotellet innan vi lägger huvudet på kudden i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Oranienburg - Kitzbühel

  Nu tar vi sikte mot alperna! På vår väg dit passerar vi genom det forna Östtyskland, skyltar med kända namn som Leipzig och Jena passerar revy innan vi når Frankenland och Nürnberg i Bayern. Vi stannar på lämpliga platser för kaffe och lunch under dagen. Framåt sen eftermiddag passerar vi gränsen till Österrike och når den gemytliga alpbyn Kitzbühel. Här checkar vi in på det mycket omtyckta Q! Hotel Maria Theresia för fem nätter. Middag serveras på hotellet samtliga kvällar.

 • Dag 3-6. Kitzbühel med utflykter

  Vi har nu fyra dagar till att fylla med äventyr och fantastiska upplevelser! Oavsett årstid är charmiga Kitzbühel en populär turistort. Här finns idyllisk natur, rustik tradition och mordern livsstil i perfekt kombination. Förutom skidåkning vintertid, på den legendariska Hahnenkamm, finns det utmärkta vandringsleder för den som är pigg i benen.

  Under dessa dagar erbjuder vi trevliga utflykter och upplevelser för dem som önskar:

  Salzburg, Mozarts födelsestad
  Följ med på en dagsutflykt till staden som alltid har något speciellt att erbjuda, oavsett säsong! Salzburg ligger vackert belägen vid floden Salzach och sägs vara en av Europas mest romantiska städer. Det var här den kände kompositören Wolfgang Amadeus Mozart föddes och komponerade, musicerade samt dirigerade fram till att han fyllde 25år och flyttade till huvudstaden Wien. Hans ansikte pryder än idag diverse statyer, choklader, souvenirer och hans namn finns även med på flertalet gatuskyltar. Här får vi tid för egna strövtåg att upptäcka denna fantastiska stad – njut av vacker arkitektur, kulinariska delikatesser eller bara promenera runt och insup den härliga atmosfär som råder här! För de som önskar erbjuder vi en kortare stadsrundtur under ledning av vår reseledare.

  Grossglockner Hochalpenstrasse
  Nu är det dags att blicka uppåt, väldigt mycket uppåt! Grossglockner är med sin topp på 3 798 m.ö.h. Österrikes högsta berg. Den vackra vägen upp leder genom fyra olika klimatzoner. Här finns ett imponerande och helt unikt berglandskap som bjuder på en oförglömlig upplevelse. Har vi tur kanske vi får syn på stenbockar och söta murmeldjur som betar i den karga klippmiljön!

  Zell am See-Kaprun *
  Mitt i de österrikiska Alperna finner vi ett natur- och semesterparadis utan dess like, nämligen Zell am See-Kaprun! Här besöker vi Stausee Mooserbodens häftiga vattenmagasin som ligger inbäddat mellan snötäckta berg och glaciärer 2040 m.ö.h. Vi tar oss upp med Europas största öppna plattformshiss på räls och möts av en enastående utsikt över dammens smaragdgröna vatten. Det finns servering uppe på fjället där den som önskar kan slå sig ner och njuta av utsikten till något gott att äta och dricka. Vid överenskommen tid beger vi oss ner med hissen och återvänder till hotellet i Kitzbühel.

  * OBS! Kostnad för hisstransport T&R tillkommer under denna utflykt då det bokas på plats (pris är uppskattningsvis 27€ pp).

  Tyrolerafton *
  Festlig stämning, lokala rätter från det österrikiska köket, folkdans, tyrolska sånger och joddling ackompanjerande av traditionella instrument – välkommen till en traditionell Tyrolerafton!

  * OBS! Kostnad för detta tillkommer då det bokas på plats (pris är beroende på arrangemang, uppskattningsvis 15-35€ pp).

 • Dag 7. Kitzbühel - Hannover

  Underbart är kort men vilka minnen vi tar med oss när vi påbörjar vår hemfärd. Vi åker norrut och passerar genom flera av Tysklands delstater innan vi når Hannover och vårt övernattningshotell. Incheckning och gemensam middag i hotellets restaurang.

 • Dag 8. Hannover - Hemorten

  Laddade med en tysk frukost i magen färdas vi den sista biten hem. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby, åker vidare genom Danmark till Helsingör där nästa färja tar oss över till Sverige. Vid lämpligt ställe gör vi ett stopp för möjlighet till mat och en bensträckare innan vi slutligen når våra hemorter. Tack för denna gång, vi ses snart igen!

Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-
27/6Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagarfrån 5 845:-
27/6Bornholm 4 dagarfrån 7 995:-
28/6Puttgarden Bordershopfrån 940:-
29/6Oj då!...en till?! 2 dagarfrån 2 795:-