Skip to main content

Påsk i Berlin 4 dagar

Följ med till påskharens förlovade land och Tysklands spännande huvudstad. Vi möts av en grön och välkomnande stad som med sin unika atmosfär bjuder på en fascinerande blandning av gammalt och pampigt, sorgliga krigsminnen men också nyskapande och livsglädje. Ingen annanstans är den europeiska nutidshistorien så närvarande som i denna förlåtande och tillåtande stad. Smaka en äkta Berlinsk Boulette eller Currywurst, drick en Berliner Weisse och känn historiens vingslag när du njuter av Berliner Luft!
 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/PaskiBerlin4dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
04:25   Oxelösund Järnvägsstation
04:40   Nyköping Brukslagarvägen
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:05   Linköping Fjärrbussterminal
06:30   Mjölby McDonald´s
06:55   Ödeshög Östgötaporten
07:35   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Berlin

  Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och styr söderut. På lämpligt ställe gör vi stopp för rast och möjlighet till frukost innan vi fortsätter ner mot Helsingborg. Här tar vi färjan över till Helsingör i grannlandet Danmark och färdas sedan på snabba vägar till Gedser där nästa färja väntar på oss. Denna överfart tar ungefär 2 timmar och ombord finns det både butiker och restauranger att roa sig i. Vi rullar iland i den gamla Hansastaden Rostock och tar nu sikte mot resans destination – fantastiska Berlin! Vårt hotell är beläget centralt och bra mitt på Alexanderplatz. Vi checkar in och serveras en lättare måltid bestående av smörgås och fetaostsallad.

 • Dag 2. Berlin

  Denna dag har vi helt fri till egna strövtåg! Påskmarknaden på Alexanderplatz är en tradition sedan många år tillbaka. Här kan du strosa runt bland färgglatt dekorerade stånd och hantverksbodar, ta en uppfriskande drink i ölträdgården medan du njuter av livemusik och förundras över påskäggshuset med över 58 virkade påskägg – kanske möter du påskharen? Eller varför inte slå dig ned på något av stadens alla trevliga caféer och fascineras av den ständigt växlande scen som Berlins torg bjuder på.

 • Dag 3. Berlin

  Efter frukost tar vi plats i bussen för en stadsrundtur under ledning av vår reseledare. Vi glider fram utmed paradgatorna Unter den Linden i forna öst och Kurfürstendamm i väst, ser kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz Brandenburger Tor, Riksdagshuset och mycket mer. Resten av dagen har vi sedan fri att fylla med vad vi själva önskar.

 • Dag 4. Berlin - Hemorten

  Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg vi kom. Glad påsk och tack för denna gång!

Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-
31/5Puttgarden Bordershopfrån 940:-
31/5Skagen 3 dagarfrån 4 395:-
3/6Huseby Brukfrån 950:-
5/6Lars Lerin Sandgrundfrån 985:-