Skip to main content

Vätterns Norra Skärgård

Vätterns norra skärgård burkar beskrivas som vild och vacker. Det är Sveriges enda inlands- och sötvattensskärgård och består av ca. 250 öar, kobbar och skär. Bland grovhuggna klippor, rundade granithällar, vindpinade tallskogar och Vätterns glittrande blågröna vatten kan man inget annat än trivas! Vi besöker även Butiken Stjernsund, Stjernsunds slott och Venus Choklad under denna resa.

Sök resa

Program

Vi börjar med ett besök på Butiken Stjernsund där man idag producerar ägg och säljer egna samt närproducerade varor på gården. De säljer även varor från Brunneby musteri i Öster-götland.

Klockan 12:00 står Stjernsunds Slotts duktiga guide redo att lotsa oss igenom en av 1800-talets bäst bevarade byggnader och interiörer. Här finns även en slottsbutik där man kan hitta mycket spännande saker som både är till nytta och för nöje samt saker som är kopior av föremål från slottet.

Efter besöket på Stjernsunds Slott står lunchen uppdukad på M/S Wettervik som under tiden stävar ut mot Vätterns norra skärgård och vidare till Askersund.

Väl i Askersund besöker vi Venus Choklad där man gör hand-gjorda kvalitets praliner. Personalen berättar lite om choklad-tillverkningen och vi bjuds på smakprov. Det finns såklart även möjlighet att köpa med sig lite godsaker hem om man så önskar.

Nu är det dags att bege sig hemåt igen. Vi intar en fika på lämplig plats innan vi når våra hemorter och säger på återseende till varandra.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Vatternsnorraskargard2019.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-