Skip to main content

Bremen i juletid 4 dagar

Bremen och svenskstaden Stade i juletid 4 dagar Följ med och upplev en av Tysklands mest attraktiva julmark-nader! En riktigt traditionell marknad på det historiska torget Marktplatz i hjärtat av Bremen. I stämningsfull belysning blandas härliga dofter från brända mandlar, julgodis och Glühwein. Under denna resa kommer vi även att besöka svenskstaden Stade med sin medeltida charm och mysiga julmarknad.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Bremen

Vi lämnar våra hemorter tidigt på morgonen och färdas ner till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Turen fortsätter sedan vidare genom Danmark till Rödby där vi tar ytterligare en färja över till Tyskland. I kvällningen är vi framme i den gamla hansastaden Bremen som i juletid glänser likt ett nyputsat smycke! Vi checkar in på vårt hotell Best Western Zur Post och har gångavstånd till centrum. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Bremen

Efter frukost bjuds det på stadsvandring för den som önskar. Vi får se det fantastiska rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. Efter denna rundtur vet vi precis vart vi ska gå för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i Bremen.

Nu väntar julmarknaden med allt från enastående hantverk till lokala läckerheter och Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla! Det är bara att kasta sig ut i julmarknadsvimlet, inget går upp mot Bremen i juletid!

Dag 3. Stade och Bremen

För den som önskar tar vi idag en tur till den mysiga lilla hansastaden Stade som är fylld av svenskminnen. Staden med sin underbart vackra stadskärna var faktiskt svensk under 70 år. Här möts vi av en riktigt gemytlig julmarknad där man kan flanera vid det gamla rådhuset, hamnmagasinen eller bara njuta av folklivet på något mysigt kafé eller matställe.  

Stannar du hellre kvar i Bremen finns det mycket kvar att upptäcka! Ta dig tid att titta närmare i det mycket trevliga kvarteret Schnoor – här ligger de små husen på rad, likt pärlor på ett snöre – och du finner unika butiker som trängs tillsammans med söta kafeér och många restauranger. Vill du uppleva en julmarknad med maritim prägel är promenaden Schlachte längs floden Weser något för dig. Här är den vintriga luften uppvärmd med dofter av rökt fisk och nybakat bröd. Värm dig med en rykande mugg Glüwein och låt dig förtrollas av den härliga atmosfären!

Dag 4. Bremen - Hemorten

Efter frukost påbörjar vi hemresan. Färden går förbi hansastäderna Hamburg och Lübeck till Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby. Härifrån åker vi genom Danmark och är snart tillbaka i Sverige. Vi är åter i våra hemorter sen kväll och har många goda minnen med oss i ”bagaget”.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Bremenijuletid2019.pdf

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
28/11Best Western Zur PostMer än 84 270:-Boka

Hotell

Best Western Zur Post
Best Western Zur Post http://www.bestwestern.com
Resekalender
17/10Bremen Oktoberfest 4 dagarfrån 2 995:-