Skip to main content

Husum och Flensburg i juletid 4 dagar

Husum "Den grå staden vid havet" som Theodor Storm, stadens store son, kallade den är allt annat än grå så här i juletid. Gator och torg är rikligt dekorerade i färg och ljus och mysfaktorn är hög. Flensburg, Tysklands nordligaste stad, bjuder in till julmarknad i skandinavisk anda. Här njuter vi av dofter, smaker och hantverk som hör julen till!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/HusumochFlensburgijuletid4dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen 
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6   
06:35   Linköping Fjärrbussterminal       
07:00   Mjölby McDonald’s
07:25   Ödeshög Östgötaporten                                        
08:05   Jönköping Eurostop
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Husum

  Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen. Efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare fortsätter vi över Öresund och vidare över Själland, Stora Bältbron och Fyn. Vi skymtar siluetten av HC Andersens hemstad Odense och snart är vi på Jylland. Nu är det inte långt kvar till tyska gränsen och vår destination Husum. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Flensburg julmarknad

  Efter frukost åker vi tillbaka mot danska gränsen och Flensburg för en heldag på Tysklands nordligaste julmarknad. Julpyntade gator, vackert dekorerade stånd och julmusik skapar härlig stämning. Läckerheter som bratwurst, rostade mandlar och glühwein gör att det både doftar och smakar jul! Flensburg har en historia som ”romstad” så passa på att provsmaka den berömda drycken i något av de olika romhusen.

 • Dag 3. Husum julmarknad

  Idag låter vi bussen stå stilla och promenerar ut på Husums julmarknad som breder ut sig på torget. Med sin speciella maritima atmosfär och de imponerande gavelhusen efter holländsk förebild skapas här en stämningsfull julmarknad när staden slår upp portarna till bodar och attraktioner i den vackert pyntade gamla stadsdelen. I ”Julhuset” berättas julgranens historia och i den historiska butiken med interiör från förra sekelskiftet finns vackert julpynt, julantikviteter och julböcker att köpa.

 • Dag 4. Husum - Hemorten

  Så var det dags att lasta in bagaget och bege oss hemåt. Vi åker samma väg som vi kom. Vilken tur att vi har en bekväm buss, bra vägar och stabila broar så vi slipper göra som vår gamle kung Karl X Gustav och förlita oss på fruset vatten… Åter i våra hemorter önskar vi alla en riktigt God Jul!

Resekalender
9/12Eksjö julmarknadfrån 465:-
9/12Gekås Ullared (långdag)från 360:-
14/12Gekås Ullaredfrån 340:-
14/12Hamburg och Stade i juletid 4 dagarfrån 5 495:-
15/12Schwerin i juletid 3 dagarfrån 3 595:-