Skip to main content

Jokkmokks Marknad 6 dagar

Snökristallerna gnistrar i vintersolen och kylan nyper i kinden. Det doftar mat, nybakat och brända mandlar… Medan du värmer dig med lite glögg eller varm björksaft förundras du över alla vackra handarbeten och hantverket – både traditionellt och nyskapande – som allt tagit plats på ett och samma ställe under några dagar och har så gjort sedan början av 1600-talet. Människor strålar samman från när och fjärran och det hörs ett trivsamt sorl. Du är på Jokkmokks marknad! Följ med oss och upplev något alldeles unikt som inte går att hitta på någon annan plats i världen!

Foto: Ludvig Wästfelt

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Sundsvall

Avresa från hemorten. Vi passerar vår kungliga huvudstad Stockholm och vidare norröver på fina vägar innan vi når vårt hotell First Hotel Strand i träbaronernas stad Sundsvall. Vi äter gemensam middag på hotellet och sedan somnar vi gott i bekväma sängar.

Dag 2. Sundsvall - Älvsbyn

Efter frukost fortsätter vår resa norrut i vårt avlånga land. Vi följer den vackra kusten längs Bottenviken och städer som Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Piteå innan vi når Älvsbyn. Väl framme vid vårt hotell väntar våra rum och middag.

Dag 3. Älvsbyn - Jokkmokk - Kiruna

Förväntansfulla tar vi plats i bussen efter en välsmakande frukost, för idag väntar nya äventyr norr om polcirkeln! Idag styr vi nämligen bussen till Jokkmokk för att få uppleva den unika marknaden – norra Europas största vinterfest! Här hittar du allt från norrländska matspecialiteter, knivblad, smide, silver, lappsmycken, läderarbeten, pälsverk och fällar till sparkar och pulkor. Du återfinner både det traditionella hantverket och handarbetet tillsammans med det nyskapande. Givetvis ska du också ta tillfället i akt att ”smaka” på Jokkmokks marknad genom att prova på olika sorters ost, kött och korv med mera från lokala matproducenter och kanske dricka lite varmt ostkaffe eller saft medan du värmer dig vid elden. Efter en spännande marknadsdag fylld av intryck och upplevelser åker vi till Kiruna och vårt hotell Hotell Kebne där vi intar gemensam middag och därefter en skön natts sömn.

Dag 4. Kiruna - Jukkasjärvi - Luleå

Vi startar dagen med en stärkande frukost på hotellet. Sedan beger vi oss till ishotellet i Jukkasjärvi – ett hotell helt byggt av snö och is från Torneälv! Varje år samlas konstnärer från hela världen, alla handplockade för att skapa årets exklusiva upplaga av ishotellet. Allt skapas med fantasi och hårt arbete av tusentals ton med snö och is för att beundras av människor under vintermånaderna och därefter smälta bort under den obarmhärtiga vårsolens strålar. Allt som återstår är våra intryck, våra minnen och fotografier! Hela ishotellet är ett gigantiskt konstverk som byter skepnad varje år. Vi går på guidad rundvisning, äter gemensam lunch och därefter finns lite tid att titta runt på egen hand i ishotellet. När minnet på kameran är fullt av fantastiska bilder av isskulpturer är det dags att åka vidare mot hotellet i Luleå. Vi intar en gemensam middag innan vi bäddar ner oss och säger god natt.

Dag 5. Luleå - Härnösand

När frukosten är avklarad fortsätter vi vår resa söderut längs med den svenska östkusten, beundrar landskapet och dess fina vyer som vi passerar. I Härnösand checkar vi in på First Hotel Stadt och äter gemensam middag innan det är läggdags.

Dag 6. Härnösand - Hemorten

Efter intagen frukost samlas vi i bussen för att fortsätta färden hemåt. På snabba vägar färdas vi söderut och väl framme i Stockholm känner vi igen oss. Vi fortsätter sedan på E4:an sista biten hem och är åter i våra hemorter under kvällen.

 

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Jokkmokksmarknad 2021.pdf

Övrig information

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
3/2Logi Jokkmokks Marknad 6 dagarMer än 87 405:-Boka

Hotell

Logi Jokkmokks Marknad 6 dagar
First Hotel Strand http://www.firsthotels.se Polar Hotel http://www.facebook.com/polarhotell Hotell Kebne http://www.hotellkebne.com Clarion Hotel Sense http://www.nordicchoicehotels.se First Hotel St...
Resekalender
25/9Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-