Skip to main content

Tyrolen med Almabtrieb 8 dagar

Upplev en riktig tyrolsk traditionell folkfest tillsammans med oss! ”Almabtrieb” anordnas varje år när det är dags att ta hem djuren från sommarbetet ute på alpängarna. Hemma i byn välkomnas de vackert smyckade alpkossorna med en stor glädjefest och du är bjuden som gäst! Under våra dagar i Österrike besöker vi även Sound of Musics hemtrakter med Mozarts födelsestad Salzburg och känner historiens vingslag i Hitlers Örnnäste.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Mahlow/Berlin

Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Färden går sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi åker vidare genom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock. Bussen styr vi nu mot Mahlow/Berlin där vi får vår första natts sömn. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Mahlow/Berlin - Kitzbühel

Efter frukost tar vi åter igen plats i bussen och färdas vidare förbi Leipzig och Nürnberg, genom Bayern och in i Österrike. På mäktiga vägar förbi snöklädda bergstoppar och grönskande alpsluttningar låter vi oss förtrollas av det tyrolska landskapet! I alpbyn Kitzbühel möter vi det äkta Tyrolen – rustika hus med prunkande blomster på balkongerna, gästfrihet och gemyt! Livsrytmen är behagligt lugn och den friska, klara bergsluften fyller våra lungor. Här ska vi bo bra på det mycket omtyckta Q! Hotel Maria Theresia under kommande fem nätter.

Dag 3-6. Kitzbühel med utflykter

Kitzbühel känt för Hahnenkammrenn och att det var här Österrikes första skidnedfart anlades i slutet av 1800-talet. Byn är en mycket populär turistort både under sommar- och vintersäsongen. Den som är pigg i benen kan gärna vandra på någon av de utmärkta vandringslederna eller hyra en mountainbike och cykla i terrängen.

Dessa dagar fyller vi med trevliga upplevelser och ges samtidigt tid för att vandra eller bara koppla av i den vackra naturen. Vi erbjuder trevliga utflykter för dem som önskar:

Salzburg, Mozarts födelsestad
Salzburg, som är vackert belägen vid floden Salzach, sägs vara en av Europas mest romantiska städer. Högt ovanför staden på Mönchberg ligger Hohensalzburg, den välbevarade fästningen som började byggas redan år 1077. Vi lär känna staden under en rundvandring med lokalguide och får även lite tid till egna strövtåg i gamla stan. Här kan vi fortsätta vår upptäcktsfärd på egen hand, äta och dricka något gott eller bara promenera runt och njuta av denna fantastiska stad.

Hitlers Örnnäste
Vi passerar den österrikiska gränsen och åker in i Tyskland för att besöka Hitlers Örnnäste ”Kehlsteinhaus” som är beläget högt upp på en bergstopp ovanför orten Berchtesgaden. Från Obersalzburg tar vi oss med specialbuss den sista sträckan och därefter med hiss upp till Hitlers Örnnäste och förundras över hur man på en alptopp har kunnat bygga något liknande. Häruppe på berget Kehlstein (1834 meter över havet) vakar Örnnästet med en hisnande utsikt… Känn historiens vingslag!

”Almabtrieb” – Höstfest med bondemarknad
Det här är dagen vi alla har längtat efter! Vi åker till Reith im Alpbachtal och får uppleva denna kära folkfest. Efter sommarsäsongen är det dags att ta hem djuren från sommarbetet och då bjuds det upp till fest! Kossorna smyckas och spatserar stolta genom bygatan i Reith im Alpbachtal under karnevals-liknande former. Detta är en riktig glädjefest där hela byn deltar på äkta tyrolervis med bondemarknad, lokala hantverkare, musik, mat och dryck. Bäst av allt – vi är inbjudna att vara med! Ein Prosit der gemütlichkeit!

Dag 7. Kitzbühel - Berlin-Kleinmachnov

Efter några underbara dagar med Alperna och det natursköna landskapet i Tyrolen som mäktiga kulisser är det dags att tacka för denna gång och påbörja hemfärden. Det tar inte lång tid förrän vi når gränsen till Tyskland och lämnar Österrike bakom oss. På snabba vägar färdas vi norrut och når slutligen vårt övernattningshotell där middag och bäddade sängar väntar.

Dag 8. Berlin-Kleinmachnov - Hemorten

Stärka av hotellfrukosten är vi redo för den sista biten hem. I Rostock tar vi färjan till Gedser, åker vidare genom Danmark till Helsingör och med nästa färja tar vi oss till Helsingborg. Vi rullar vidare på svensk mark och någonstans i Småland stannar vi för möjlighet till något att äta innan vi fortsätter mot våra hemorter. Fyllda av härliga semesterminnen och med nyfunna vänner säger vi tack och på återseende!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyrolenmedalmabtrieb2019.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
24/9Logi Tyrolen med Almabtrieb 8 dagarMer än 88 740:-Boka

Hotell

Logi Tyrolen med Almabtrieb 8 dagar
Van der Valk Hotel Berlin http://www.berlin.vandervalk.de Q! Hotel Maria Theresia http://www.hotel-maria-theresia.at NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-