Skip to main content

Sagolika Moseldalen 7 dagar

Välkommen till sagolikt vackra Moseldalen där de små städerna ligger som vackra smycken längs floden Mosel och med vinodlingar så långt ögat når! Vi bor i idylliska Bernkastel Kues som sjuder av historia och kultur. Här råder en alldeles unik atmosfär bland pittoreska korsvirkeshus, romantiska gator och gemytliga vinstugor med prisbelönta viner. Upplev en oförglömlig resa som tar dig till ett förtrollande landskap – låt dig hänföras och njut! 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/SagolikaMoseldalen7dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:05   Mjölby McDonald’s
07:35  Ödeshög Östgötaporten                            
08:15   Jönköping M2 (Eurostop) 
 

Valuta: Euro (€) 
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Bad Oldesloe

  Vi startar vår resa tidig morgon från våra hemorter och styr söderut. På lämpligt ställe stannar vi för rast och möjlighet till förmiddagsfika. Färden går sedan vidare ner till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, vidare genom Danmark till Rödby för nästa färjetur över till Puttgarden i Tyskland. Vi tar nu sikte mot Bad Oldesloe för incheckning på vårt hotell där även kvällens middag serveras.

 • Dag 2. Bad Oldesloe - Bernkastel Kues

  Efter en god natts sömn och med frukost i magen färdas vi på fina tyska vägar åt sydväst. Städer som Hamburg, Bremen, Osnabrück och Köln passeras i all hast utanför bussfönstret innan vi når det sagolikt vackra landskapet i Moseldalen. Framåt kvällen når vi Bernkastel Kues som är en fin gammal stad vid floden Mosel. Här garanteras du en härlig atmosfär där de berömda Moselvinerna flödar och mysfaktorn alltid är hög!

  Efter middagen på hotellet rekommenderas en kvällspromenad genom de smala gränderna och längs Mosel. Här i Bernkastel Kues kommer vi allt trivas och må gott! Gemensam middag serveras på hotellet samtliga kvällar.

 • Dag 3-5. Bernkastel Kues

  Under dagarna i Moseldalen skall vi passa på att uppleva allt vad detta fantastiska landskap har att erbjuda. Vi kommer vandra i vinodlingar, provsmaka de ädla Moselvinerna, äta god mat, ta del av underbara vyer och helt enkelt njuta av det goda livet! En båttur längs den skimrande floden Mosel omgiven av sluttningar där vinrankorna växer i prydliga små orter är också ett givet inslag på denna resa. Tysklands äldsta stad Trier, den gamla riddarstaden från romartiden, får också ett besök.

  Vi passar även på att besöka ytterligare ett par små pittoreska städer med miljöer som hämtade ur sagornas värld. Allt är så hänförande vackert att du ibland kommer ha svårt att tro att det du ser verkligen är sant! Man får nästan nypa sig i armen och ställa sig frågan: ”– Är jag vaken eller färdas jag genom en vacker dröm?”

 • Dag 6. Bernkastel Kues - Lübeck

  Då har det blivit dags att ta farväl och tacka för denna gång. Med många fina minnen i bagaget lutar vi oss bekvämt tillbaka i bussen och påbörjar resan norrut igen. Vi njuter av en sista skymt av Moseldalens prakt innan vi når storstäder som Köln och Osnabrück. Vidare längs vägen passeras hansestäderna Bremen och Hamburg för att sedan nå Lübeck för incheckning på vårt hotell. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 7. Lübeck - Hemorten

  Efter frukost sätter vi oss till rätta i bussen och fortsätter hemresan. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby, färdas på snabba vägar genom Danmark till Helsingör där nästa färja till Helsingborg väntar. Med svensk mark åter under hjulen når vi, efter ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta, slutligen våra respektive hemorter och tackar varandra för en fin resa.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2024

5/10Logi Sagolika Moseldalen 7 dagarMer än 810 795:-Boka

Hotell

Logi Sagolika Moseldalen 7 dagar
Logi Sagolika Moseldalen 7 dagar
Good Morning + Bad Oldesloe - 3-stjärnigt hotell - Beläget i utkanten av staden - Terrass https://ligula.se/goodmorninghotels/bad-oldesloe/ Hotel zur Post Bernkastel - 3-stjärnigt hotell - Beläget nä...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-