Skip to main content

Midsommar i Ålands skärgård 4 dagar

Image: Foto: Visit Aland Heidi Ms Ikonen

Under denna resa firar vi Sveriges stora sommarfest midsommar med Ålands fantastiska övärld och magnifika skärgårdsnatur som kuliss! Här finns totalt 6 700 öar där havet alltid är nära. Med flest soltimmar i Norden, ett milt havsklimat och de tusentals små öarna har Åland en artrik och varierad natur till det mysiga livet i skärgården. Vi bor centralt och bra i hamn- och sjöfartsstaden Mariehamn med nära till shopping, badstränder och sevärdheter.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/MidsommariAlandsskargard4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
06:50   Mjölby McDonald’s
07:15   Linköping Fjärrbussterminal
07:50   Skärblacka Eskilsvägen 23
08:10   Norrköping Resecentrum C3-C6
09:00   Nyköping Brukslagarvägen 
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Mariehamn

  När alla satt sig till rätta i vår fina buss tar vi sikte mot vackra Roslagen. Vi gör stopp på lämpligt ställe för bussfika och bensträckare utmed vägen. I Grisslehamn väntar färjan som skall ta oss över Ålands hav till Eckerö. Ombord njuter vi av god mat och trevlig underhållning. I taxfreebutiken kan man handla parfymer, kosmetik, accessoarer, godis och olika drycker till förmånliga priser. Väl i land tar vi oss med bussen till Mariehamn och vårt centralt belägna 4-stjärniga hotell där skönt bäddade sängar väntar.

 • Dag 2. Midsommarafton

  Idag får vi sällskap av en lokalguide som visar oss runt och berättar om öriket Åland och dess med havet nära sammankopplade historia – eftersom det är midsommarafton dagen till ära gör vi rundturen med just temat: midsommar! Det kommer bli en heldag i Mariehamn då det är här vi firar denna härliga sommarfest med blomkransar, resning av midsommarstången, ljuva toner av musik, sång, dans och mycket mer. Vi hinner även med ett besök på Kastelholms slotts välbevarade slottsruin med spännande historia i stenväggarna och avslutar dagen med en välsmakande 3-rätters middag i Smakbyn. Glad midsommar!

 • Dag 3. Midsommardagen

  Dagen börjar med frukost, sedan står skärgårdssafari på schemat! Under denna tur får vi bland annat uppleva ögruppen Föglö i Ålands södra skärgård, Kjell Ekströms konstgalleri som ligger i en gammal butik i Hummersö och hembygdsmuseet Skeppargården Pellas som visas som ett ”levande” museum i 1800-talsskick med blommor i fönstren och bröddoft från köket – en riktig idyll!

 • Dag 4. Mariehamn - Hemorten

  Efter frukost styr vi åter mot Eckerö där vi ges lite tid för egna strövtåg innan det är dags att kliva ombord på färjan. I Grisslehamn tar vi plats i bussen igen och reser den sista biten mot våra hemorter. Tack för den här gången!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juni 2024

20/6Hotell PommernMer än 88 695:-Boka

Hotell

Hotell Pommern
Hotell Pommern
Hotell Pommern - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget - Svanenmärkta moderna rum med hög komfort och standard - Vinbar och lounge https://www.alandhotels.fi/sv/hotell-pommern...
Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-