Skip to main content

Änglagård - i filmernas fotspår

Följ med på en spännande tur i Änglagårds fotspår! Upptäck Ulricehamnsbygdens vackra landskap som inspirerade Colin Nutley till de tre filmerna om Änglagård. Den medföljande lokalguiden ger er exklusivt inträde till några av inspelningsplatserna.

Sök resa

Övrigt information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/AnglagardiFilmernasFotspar2024.pdf

Avresetider:
06:30 Skärblacka Eskilsvägen 23
06:50 Norrköping Resecentrum C3-C6
07:25 Linköping Fjärrbussterminal
07:50 Mjölby McDonald´s

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Ulricehamn

  Färden går mot Ulricehamn och Sjöträdgården där vår guide möter upp. Vi åker längst med sjön Åsunden och får höra om slaget mellan svenskar och danskar som ägde rum här i januari 1520. Snart når vi Källebacka Säteri där vi får en guidad visning av säteriets ägare. Denna vackra herrgård har varit med i alla 3 filmerna och det får vi såklart höra om.

  Vi åker tillbaka till Ulricehamn, passerar Hotel Bogesund där filmteamet bodde under inspelningen av alla tre filmerna. Nu fortsätter vi väg 46 mot Timmele och guiden berättar om platser som har med filmerna att göra och om Colin Nutley som person. Vårt förmiddagskaffe blir på Timmele Gästgiveri där vi även får höra berättelser om det gamla gästgiveriet.Vi fortsätter sedan vår resa och kommer fram till sjön Lönnern och där på andra sidan ser vi gården Lönnarp som blev den första Änglagården. Resan fortsätter sedan förbi Ingared med kulisserna.

  Lunchen äter vi på Sägnernas hus och därefter blir det ett besök på Grimstorp som blev Änglagård nummer 2. Här får vi en guidning av ägaren Gunnar Hartelius, innan vi åker vidare till Lanthandeln i Vistorp. Lanthandeln var med i sista filmen om Änglagård, och här kåserar innehavaren på ett mycket underhållande sätt om allt som har tilldragit sig där.

  Resan avslutas på Basta Kvarncafé i Blidsberg med eftermiddagskaffe innan vi vänder tillbaka mot våra hemorter!
  Tack för denna gång, och på återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

19/8 Mer än 8995:-Boka
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-