Skip to main content

TV-deckarnas England 5 dagar

Följ med oss till södra England med det vackra och gemytliga landskapet. Vi kommer gå i tv-seriernas och filmernas fotspår, se inspelningsplatser och uppleva dess miljöer. Säkert har dom flesta av oss sett Morden i Midsomer och Kommisarie Morse, och njutit av omgivningarna där TV-deckarna löser det...

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/TVdeckarnasEngland5dgr2024.pdf
Särskilda resevillkor: /upload/pdf/ResevillkorTVdeckarna5dgr2024.pdf

Avgångstider:
04:00    Linköping Fjärrbussterminal
04:40    Skärblacka Eskilsvägen 23
05:00    Norrköping Resecentrum C3-C6
05:50    Nyköping Brukslagarvägen
 

Flygtider:
D84455 Stockholm-London  10:40-12:30 
D84458 London -Stockholm 17:00-20:35
 

Bagagevikt:
2 x incheckat bagage max 23kg pp
1 x handbagage max 10 kg pp (55x40x23)
 

Valuta: Brittiska pund (GBP)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Swindon

  Tidigt beger vi oss mot Arlanda och vårt flyg till London och Gatwick Airport. När vi landar möts vi upp av en buss som tar oss till den mysiga staden Windsor. Windsor ligger i det vackra grevskapet Berkshire, och här stannar vi under eftermiddagen för att på egen hand få uppleva en av Englands mest populära städer. Vi kan ta oss något att äta, besöka någon av alla pubar, strosa i affärerna eller göra ett besök på magnifika Windsor Castle eller dess omgivningar. Slottet är Storbritanniens största slott, och ett av de äldsta bebodda slotten i världen. Windsor har varit den brittiska kungafamiljens urhem i mer än 900 år, och det är också här som Drottning Elizabeth II ligger begravd tillsammans med sin make Prins Philip. Tidig kväll far vi vidare mot vårt hotell i Swindon och intar en gemensam middag innan vi somnar gott efter en lång dag.

 • Dag 2. Midsomer rundtur

  Idag ska vi få vara med på en spännande heldagsrundtur i kommissarie Barnabys fotspår. Med vår lokalguide besöker vi ett flertal av alla de olika inspelningsplatser som tv-serien Morden i Midsomer har använt, och får höra historien bakom den omåttligt populära serien. Morden i Midsomer började sändas 1997, och är fortfarande lika populär i rutan. Under dagen görs stopp för lunch. Väl tillbaka på hotellet serveras vår gemensamma middag.

 • Dag 3. Oxford, Kommisarie Morse och Blenheim Palace

  Efter en stärkande frukost är det dags att besöka Oxford – ”de drömmande spirornas stad” Den vackra staden som kanske främst är känd för sitt universitet där man bedrivit undervisning sedan omkring år 1096. Oxfords historiska miljöer har ofta varit inspelningsplatser för film och TV. Både tv-serien Kommisarie Morse, Kommisarie Lewis och filmerna om Harry Potter har helt eller delvis utspelats här. Vi får följa med på en guidad visning i Kommisarie Morse´s fotspår, och höra allt om Morse och alla hans mordfall. Serien producerades under 13 år i England och blev genast väldigt populär bland tittarna. Efter rundturen har vi tid att på egen hand äta lunch och strosa lite, innan vi sätter oss i bussen på nytt. Nu styr vi kosan mot Blenheim Palace. Palatset stod färdigt 1724 och blev då hem för familjen Churchill under de kommande 300 åren. Även här har mängder av filmer och tv-serier spelats in eller använt områdets bakgrunder. James Bond, Mission Impossible och Harry Potter, är bara några av dom. Vi går runt i palatset, trädgårdarna och parken, och avslutar sedan besöket med Afternoon Tea,där scones, smörgåsar och bakverk dukas upp.Gemensam middag på vårt hotell under kvällen.

 • Dag 4. Cotswold

  Idag kastar vi oss verkligen rakt ut i det klassiska brittiska ”TV-landskapet” Vi tillbringar dagen tillsammans med vår svensktalande guide i den otroligt vackra delen av England som vi känner som Cotswolds. Området har fått utmärkelsen Area of Outstanding Natural Beauty – Område av utomordentlig naturlig skönhet, som ges till speciella områden på landsbygden i England, Wales och Nordirland, och är baserat på deras erkända naturskönhet. Pittoreska byar, böljande fält, lummiga skogar, slingrande floder – helt enkelt typiska miljöer som vi känner igen från filmer och serier. Under dagen besöker vi även Hawkstone Brewery för en ölprovning. Stopp för lunch görs under dagen.Gemensam middag på kvällen när vi är tillbaka på hotellet.

 • Dag 5. Swindon – Hemorten

  Så har det blivit dags att resa hemåt igen efter upplevelserika dagar. Vi har förmiddagen på oss att ta en promenad i Swindon, kanske vill man äta lunch på något trevligt ställe, innan vi sätter oss i bussen som tar oss till London Gatwick Airport för flyg tillbaka till Sverige.På återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

30/9Leonardo Hotel SwindonMer än 814 540:-Boka

Hotell

Leonardo Hotel Swindon
Leonardo Hotel Swindon
Leonardo Hotel Swindon **** Ett elegant fyrstjärnigt hotell som ligger bara 5 minuters promenad från Swindons tågstation och centrum. De rymliga hotellrummen har vidsträckt utsikt över staden och har...
Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-