Skip to main content

Bohuslän och Kosterhavet 4 dagar

Västkusten eller ”Bästkusten” som dess hängivna fans gärna kallar den är känd för sitt fiske, salta bad och kala klippor. Vi åker ut i Bohusläns saltstänkta skärgård till Kosteröarna – en av vårt lands soligaste platser och ett paradis för naturälskare!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/BohuslanochKosterhavet4dgr2022.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Strömstad

  Vi tar sikte västerut mot ”Ack Värmeland du sköna” och rundar
  norra änden av Vänern. Vi gör uppehåll för lunch i Dalslands enda stad Åmål också kallad den vackra staden vid Vänerns strand. Innan vi når Strömstad tangerar vi norska gränsen vid det dramatiska Älgafallet. Incheckning och gemensam middag på Hotel Laholmen mitt i Strömstad med utsikt över havet.

 • Dag 2. Smuggeltur och Kosteröarna

  Efter frukost promenerar vi ner till hamnen där vår båt väntar för att ta oss ut på havet i smugglarnas farvatten. Vår guide berättar om det artrika Kosterhavet och smugglarkungen Bremer. I land på Kosteröarna besöker vi Naturum, blir visade till den gröna oas som Kosters Trädgårdar utgör och äter lunch på västkustens pärla Ekenäs. Vår guide och Kosterbussarna tar oss från forntid till nutid i denna Sveriges första och enda nationalpark med marint fokus. Efter en heldag ute i denna fascinerande skärgård åker vi med vår båt tillbaka till Strömstad. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Strömstad - Uddevalla Kustvägen

  Efter frukost checkar vi ut och följer kusten söder ut på slingrande vägar och gör ”strandhugg” i några av Bohusläns berömda och pittoreska små kustorter. Ett av våra stopp är Fjällbacka med sina mysiga och genuina miljöer världskända från Camilla Läckbergs böcker. Dagen avslutas på Bohusgården i Uddevalla med enastående utsikt över Byfjorden. Incheckning och gemensam middag.

 • Dag 4. Uddevalla - Hemorten

  Vi börjar dagen med ett uppfriskande besök i Sveriges äldsta badort – Gustafsberg. Här ansågs det mineralrika vattnet bota allt från lamhet och hysteri till engelska sjukan. För extra hälsobringande effekt började man på 1780-talet komplettera brunnsdrickandet med salta bad. Här i vad som en gång ansågs vara Sveriges lyxigaste havsbadort står än idag societetshuset, de vackra pampiga husen och villorna kvar. En ljuvlig start på dagen innan vi beger oss hemåt genom Västra Götaland. Vi gör uppehåll för lunch innan vi framåt sen eftermiddag når Jönköping och fortsätter norrut utmed Vättern mot våra hemorter.

Resekalender
29/9Gekås Ullaredfrån 295:-
30/9Puttgarden BorderShopfrån 895:-
1/10Tootsiefrån 1 695:-
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 7 875:-
6/10Gekås Ullaredfrån 295:-